Fotostudio Albert

Landelijk erkend keurmerk voor Restore

Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) heeft Restore het Keurmerk Kringloopbedrijven uitgereikt.

Ede - In het bijzijn van directeur BKN Leonie Reinders, personeel en genodigden, werden door wethouder Hester Veltman en manager Roelf Jager de schildjes aan de muur van de Restore winkel in Ede en het Restore magazijn aan de Marconistraat onthuld. Jager: “Dit is een enorme opsteker voor onze organisatie. Alle medewerkers en vrijwilligers hebben deze erkenning dik verdiend.”

“Iedere opkoper mag zichzelf kringloopbedrijf noemen”, aldus Reinders. “Maar Restore wil meer doen dan de verkoop van gebruikte spullen. De organisatie zet zich in voor mens en milieu.” Bij Restore werken professionals samen met vrijwilligers en mensen die bij een regulier bedrijf moeilijk aan een baan kunnen komen. Daarnaast krijgen gebruikte goederen een tweede leven omdat ze voor anderen nog waardevol zijn en niet op de afvalberg belanden.

Om voor iedereen duidelijk te maken welke kringloopbedrijven zich op een professionele manier inzetten voor mens en milieu, heeft de BKN het keurmerk in het leven geroepen. Bedrijven moeten aan meerdere zaken voldoen om in aanmerking te komen.

Restore kringloop doorliep de audit succesvol. Een certificaat en schildje maakt zichtbaar dat ze serieus worden genomen. Wethouder Veltman tijdens haar werkbezoek: “Het is belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Ook mensen die op afstand van de arbeidsmarkt staan. Restore kringloop biedt die mensen een veilige, leerzame en gezellige werkplek. Dat hoor ik ook terug van de mensen die hier werken. Dat is heel waardevol.”

Meer berichten