Foto:

Speelbos Veldhuizerbos is feestelijk geopend

Het Speelbos Veldhuizerbos is zaterdag 2 juni feestelijk geopend. Ruim 150 kinderen hebben zich uitstekend vermaakt met leuke en uitdagende spelletjes in het Speelbos.

Ede - Na een korte toespraak van wethouder Willemien Vreugdenhil en Fedde Boersma (directeur Scouting Nederland), werd met behulp van iedereen de openingshandeling verricht.

Met het doorgeven van emmers water via een menselijke slinger vanaf de pomp naar de initiatiefnemers van het speelbos, Mirella van de Weerd (buurtbewoonster) en Adriaan Tigchelaar (Scouting Jan Hilgers) werd er een een welkomst spandoek onthuld. Door de zwaartekracht kwam een grote emmer water naar beneden en een spandoek aan de andere kant van een door de scouting gebouwde constructie naar boven.

Daarna was het tijd voor feest. In totaal hebben 150 kinderen tussen 11:00 en 15:00 uur door Scouting Jan Hilgers georganiseerde spelletjes, met als thema Wilde Westen, gespeeld. Bij de pomp was er goud zeven, vanaf de uitkijktoren werd er met verrekijkers naar boeven en sherrifs gezocht. Boven een kampvuurtje werden er broodjes gebakken.

Buurtbewoners, vertegenwoordigers van de gemeente Ede, lokale politiek en andere organisaties konden onder het genot van een kopje koffie en thee een praatje maken en zien hoe de jeud zich heerlijk in het speelbos aan het vermaken was.

Speelbos Veldhuizerbos

Het speelbos ligt in het Veldhuizerbos, halverwge de Hulsbeek en de boerderij van Scouting Jan Hilgers aan de Dwarseg. Het bestaat uit natuurlijke speelaanleidingen, dit daagt kinderen uit tot creatief in de natuur spelen. Er zijn met wilgentenen hutten en tunnels gebouwd. Op een heuvel staat een waterpomp en er zijn klimbomen en stapboomstammen. Kortom, genoeg mogelijkheden om te klimmen en te klauteren, te verstoppen en met water en modder te spelen. Scouting Jan Hilgers zal hier zeker regelmatig te vinden zijn op zaterdagmorgen met haar jeugdspeltakken.

Binnenkort willen de initiatiefnemers met de gemeente, maatschappelijke organisaties en buurtbewoners rond de tafel gaan zitten om te praten over het onderhoud en organiseren van andere activiteiten in het speelbos. Bij vragen of interesse kunt u contact opnemen met Adriaan Tigchelaar (06-27023589, aptigchelaar@gmail.com).

Meer berichten