Erwin 'Mr. Allegaartje' Klein Leetink beluistert een demo op zijn werkplek
Erwin 'Mr. Allegaartje' Klein Leetink beluistert een demo op zijn werkplek (Foto: )

Mr. Allegaartje: Edese specialist in muzikaal behang

Het is niet zelden een hels karwei. Het regelen van de muzikale omlijsting voor bruiloften en partijen. Erwin Klein Leetink zag daarin een gat in de markt. Met behulp van een betrouwbare 'muzikale databank' stelt hij voor de juiste setting de juiste muzikanten samen. De Edenaar coördineert het geheel vanuit zijn fraaie werkplek in Ede Centrum.

Door Marcel van den Top

EDE - Een bruiloft moet voor de betrokkenen perfect verlopen. Niet in de laatste plaats speelt de muzikale omlijsting daarbij een grote rol. "Muziek kan een dergelijke dag maken of breken", zegt Klein Leetink, alias Mr. Allegaartje. "Bovendien is het best lastig om de juiste muziek uit te zoeken voor zo'n dag. Aan de hand van de wensen van de betrokkenen stellen wij de juiste muzikanten samen. Dat kan een akoestisch duo zijn of een combinatie van live-muziek met dj's. Ik neem consumenten veel uit handen." Klein Leetink beschikt over een groep van ongeveer dertig muzikanten. Precies genoeg, zo stelt hij. "Het is een groep muzikanten, van wie ik weet wat ik aan ze heb. De meesten ken ik van mijn studententijd. Ik ken ze allemaal. Je kunt nog zo'n goede muzikant zijn, als je je niet aan afspraken kunt houden, dan houdt het op. De muzikanten komen uit de regio Ede, Arnhem en Utrecht. Maar we zijn over het hele land te boeken. Er ligt zelfs al een opdracht uit Texel." Niet alleen bruiloften, ook voor bedrijfsfeestjes en familieuitjes kunnen consumenten een beroep op Mr. Allegaartje.

"De naam heb ik samen met mijn vriendin bedacht", gaat hij verder. "Ik zocht naar een synoniem voor 'mengelmoes'. We hebben toen letterlijk het woordenboek opengeslagen en stuitten op het woord 'allegaartje'. Mijn vriendin bedacht de toevoeging mr. Dat geeft de naam net dat beetje extra."

Toch wordt Klein Leetink zelf ook wel eens geconfronteerd met ultieme uitdagingen. "We kregen ooit de opdracht om de muziek te verzorgen voor een bruiloft, waarbij de ene helft van de familie absoluut niet van muziek hield. De andere helft juist wel. Heel apart. Ons busje heeft het onderweg wel eens opgegeven. Kwestie van overmacht. Dat probleem is verholpen, want we hebben inmiddels een betrouwbare, nieuwe bus."

"Soms geven opdrachtgevers ons de vrije hand. Op trouwdagen gaan we dan hele dagen mee, zodat we al snel een idee hebben van de entourage. Daar spelen we dan op in. Dan beginnen we op de receptie. Dat is dan meestal iets akoestisch. Hoe later het wordt, hoe afwisselender de muziek."

"Of ik zelf ook speel? Zeker. Ik hou wel van de oude rock 'n roll uit de jaren vijftig. Elvis Presley, Bill Haley, dat soort muziek. Dat doet het altijd wel goed op feesten en partijen." Op de site van Mr. Allegaartje is meer informatie te vinden.

Meer berichten