Logo edesepost.nl


Arie Hazeleger en Roelofje van Roekel vierden 21 mei hun briljanten huwelijk.
Arie Hazeleger en Roelofje van Roekel vierden 21 mei hun briljanten huwelijk. (Foto: )

65 jaar getrouwd: 'De vonk sloeg over op de kleuterschool in Wekerom'

Op de kleuterschool in Wekerom sloeg de vonk over, ze trouwden in Barneveld en woonden meer dan veertig jaar in Zuid-Afrika. Arie Hazeleger en Roelofje van Roekel vierden 21 mei hun briljanten huwelijk.

Lunteren - Meneer Hazeleger is 87 jaar, zijn echtgenote 88. Sinds een jaar wonen ze in Woon- en Zorgvilla 'Nieuw Boschoord' in Lunteren. Aan de muur van hun kamer hangt een foto van het piepjonge bruidspaar. Onlangs vierden zij hun briljanten huwelijk al met de naaste familie. Vandaag is de burgemeester er.

Meneer en mevrouw Hazeleger werden geboren in Ede, maar hun leven speelde zich voor een groot deel af in Zuid-Afrika. "Ik kom uit een gezin van negen meisjes en twee jongens. Eén van mijn zussen woonde in Zuid-Afrika en toen zijn wij ook verhuisd. We hebben er veertig jaar gewoond."

"Ome Arie was bouwvakker en tante Roelofje was coupeuse. Ze woonden in een buitenwijk van Kaapstad", vertelt een nichtje. "Vorig jaar werd het te veel, ome Arie is dementerend en ze konden niet meer voor zichzelf zorgen. De dokter heeft ervoor gezorgd dat ze hier een plekje in Nieuw Boschoord konden krijgen. Ome Arie wandelt nog graag en kent het bos hier inmiddels op zijn duimpje." Het echtpaar zou het leuk vinden om weer in contact te komen met mensen van vroeger.

Meer berichten

Shopbox