Het  bezoekersaantal van bijna duizend mensen bij de opening en tijdens het pinksterweekend overtreft alle verwachtingen.
Het  bezoekersaantal van bijna duizend mensen bij de opening en tijdens het pinksterweekend overtreft alle verwachtingen. (Foto: )

Verwachtingen PEK overtroffen met SCHAFT

Ede - PEK-Jubileumtentoonstelling SCHAFT! is zaterdag 19 mei denderend geopend met een optreden van Theatergezelschap 7090, een filosofische inleiding van Ingrid van Aert en de aanwezigheid van enkele kantinedames. Pieter Vermeulen verrichtte de opening met het klassiek doorknippen van een lint. Het bezoekersaantal van bijna duizend mensen bij de opening en tijdens het pinksterweekend overtreft alle verwachtingen.
Er is veel te zien, grafiek en schilderijen, draadfiguren, beelden en keramiek, tekeningen en installaties. ''Bijzonder fijn om te zien hoe de bezoekers het werk waarderen en hun uitleg geven. Het prachtige industriële gebouw is natuurlijk debet aan het succes van deze tentoonstelling, maar natuurlijk zijn de inventieve soms op de geschiedenis van het gebouw geënte kunstwerken erg verrassend. Kunst maakt gelukkig, de beleving van verwondering. De vragen die worden gesteld. Er wordt zo tussendoor ook veel uitgewisseld over de geschiedenis van de ENKA.''


Tot 23 juni

De tentoonstelling is nog tot en met 23 juni te zien in Kantine van de voormalige ENKA fabriek in Ede. De weekenden open van 11.00 uur tot 17.00 uur.
Volg voor het parkeren en fietsen de bordjes die langs de weg staan, de kantine is te vinden aan de zuidzijde van Station Ede Wageningen, naast de grote schoorsteen.

Meer berichten