Logo edesepost.nl


Marian Teer overhandigt de eerste dakpan aan de toekomstige bewoners van de Kolkakkerweg.
Marian Teer overhandigt de eerste dakpan aan de toekomstige bewoners van de Kolkakkerweg. (Foto: )

Vijftig oude huizen Kolkakkerweg zijn begin 2019 weer als nieuw

Met het verwijderen van de eerste dakpan werd donderdag officieel gestart met de renovatie van 50 woningen aan de Kolkakkerweg. De familie Haalboom kreeg de oude dakpan uit handen van Marian Teer van Woonstede. De familie woont hier al 32 jaar en keert na de renovatie terug naar hun gerenoveerde woning.

Ede - Met de renovatie wordt gestart aan de zuidzijde van de Kolkakkerweg en na de zomervakantie is ook de noordzijde aan de beurt. Bij de renovatie worden veel oorspronkelijke elementen teruggebracht zoals ze in het tuindorp Kolkakker in de jaren '20 aanwezig waren. Zo komen er nieuwe deuren en kozijnen die eenzelfde uitstraling hebben als de kozijnen en deuren vroeger. In het metselwerk blijven allerlei details gehandhaafd zoals ornamenten en rollagen. Buiten worden de hagen in ere hersteld.
Met de renovatie is gekeken of er aanpassingen gewenst zijn in de woning. Daarom zijn er met de wijkbewoners meedenkavonden gehouden om die wensen te verzamelen. In sommige woningen is een tweede toilet toegevoegd, een badkamer verplaatst of een tussenwand verwijderd voor meer ruimte. De woningen worden bovendien energiezuiniger, krijgen zonnepanelen en worden aangesloten op de bio-energiecentrale. Daarmee zijn het de eerste bestaande woningen van Woonstede die aardgasloos worden gemaakt.

De renovatie wordt uitgevoerd door Klokgroep. Deze ervaren bouwondernemer steekt in op goed contact met de bewoners. Hoewel de woningen niet gerenoveerd worden in bewoonde staat, is er met de bewoners al veel contact geweest. Tijdens de meedenkavonden over de indeling, maar ook daarna over de keuzes van keuken en badkamer. In de wijk komt een bouwkeet te staan met de naam 'Klokhuis' waar bewoners kunnen aankloppen. De renovatie van de Kolkakkerweg wordt naar verwachting rond de jaarwisseling afgerond.

Meer berichten

Shopbox