Quincy Janssen met haar gewonnen beker en haar certificaat. (Foto: Hajar Essanoussi)
Quincy Janssen met haar gewonnen beker en haar certificaat. (Foto: Hajar Essanoussi) (Foto: Hajar Essanoussi)

14-jarige schrijft Engelstalig boek

De 14-jarige Quincy Janssen uit Ede heeft onlangs meegedaan aan de Junior Speaking Contest 2018. Zelf zit ze op het Marnix college, derde jaar tweetalig vwo. Ze blijft zeker niet stil zitten, met een schoolproject heeft zij met twee andere vriendinnen een boek geschreven.

Ede - Eerst moesten de leerlingen van het tweetalig vwo een eigen Engelse speech opdragen aan de klas, waarbij de leerlingen begeleid werden in het schrijven van een speech. Daarna gingen de beste door naar de schoolfinale, daaruit werd er één winnaar uitgekozen en dat was Quincy. Daardoor ging ze door naar de regionale finale van Gelderland, waaruit zij ook de beste was! En nu werd het echt serieus. Ze ging door naar de nationale finale in Amersfoort, in het theater De Lieve Vrouw. Waarbij zij meedeed als derdeklasser en één van de zestien finalisten was. De finalisten kregen een workshop aangeboden om zich voor te bereiden op de finale. ''Dat was leuk, omdat je dan alle finalisten zag.''
De Engelse speech moest bedacht worden binnen het thema 'Living my fantasy'. ''Ik vond het niet heel interessant om over mijn fantasie en dromen te vertellen. Omdat ik vermoedde dat veel andere dat al zouden doen en dus heb ik gekozen om te vertellen over hoe het eigenlijk werkt. Hoe fantaseren we eigenlijk en wat gebeurt er precies in ons brein?'', aldus Quincy. De finalisten moesten voor het publiek hun speech houden en vragen beantwoorden. ''Het engste vond ik niet de speech zelf, maar de vragen die ter plekke gesteld werden.'' Daarna was het zover, de uitreiking. Quincy Janssen werd maar liefst tweede. De winnende kinderen kregen een beker en twee certificaten. ''Als ik nog één keer mee kan doen, dan zou ik dat zeker gaan doen! Wat een ervaring!'' Naast de wedstrijd, is ze met haar vriendinnen ook heel druk bezig met een boek uitbrengen. Wat als grapje bedoeld was, is werkelijkheid geworden. De dames moesten voor een schoolproject een onderwerp kiezen, iets maken en er iets mee bereiken. Het boek heet Nala en gaat over een meisje die in Malawi woont en zwanger wordt nadat ze seksueel misbruikt is. Het boek is in het Engels geschreven en legt uit hoe meisjes in de derde wereld landen dit meemaken en wat er allemaal bij komt kijken. Ze willen zoveel mogelijk boeken verkopen en het opgehaalde geld willen ze aan het goede doel geven. ''We hebben een organisatie gevonden die vooral gericht zijn op het helpen van zulke meisjes en ook projecten hebben in Malawi!'' De lancering zal begin juni plaats vinden en de drie dames gaan hun best doen om het overal te kunnen verkopen.

Meer berichten