Nima Ghaedi is barbier en sinds augustus eigenaar van Barbershop Papillon.
Nima Ghaedi is barbier en sinds augustus eigenaar van Barbershop Papillon. (Foto: Ester Wormgoor)

Estafette van Ede: kapper Nima Ghaedi

In de 'Estafette van Ede' wordt om de week een min of meer bekend gezicht van het Edese centrum geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een ander. Deze week is Nima Ghaedi aan de beurt.

Naam: Nima Ghaedi.

Geboren: 15 januari 1990

Woonplaats: Wageningen. Ik ben geboren in Iran en vijf jaar geleden samen met mijn moeder naar Nederland gevlucht. Ik heb een jaar in een vluchtelingenopvang in Groningen gewoond. Toen ik de Nederlandse status heb gekregen, ben ik naar Amsterdam verhuisd. Daarna heb ik kort in Ede gewoond en sinds ik in januari getrouwd ben, woon ik Wageningen. In Nederland kan ik genieten van de vrijheid waar ik altijd naar gezocht heb.

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Getrouwd met Irene, we zijn nu 2,5 jaar samen.

Opleiding: Iets heel anders. In Iran studeerde ik plantenkundeziekte, maar ik was toch al van plan om te stoppen. Het kappersvak trok mij veel meer. In Nederland ben ik naar de kappersacademie gegaan.

Huidige beroep: Barbier en sinds augustus eigenaar van Barbershop Papillon. Ik heb het vak in Iran geleerd. Een vriend van mij had een barbershop, mijn liefde voor het kappersvak is uit hobby ontstaan. Ik hou van vintage en daarom koos ik voor barbier.

Verder actief: Ik ben sinds kort aan het fitnessen. Verder hou ik van videogames en van Netflix. Mijn vrouw en ik gaan graag uit eten en op stap om de omgeving te leren kennen.

Sport: Fitness, maar vooral omdat ik gezond wil blijven en graag oud wil worden. Niet omdat ik het leuk vind.

Favoriete cd/muziek: Metal, zoals Rammstein. Ik heb eigenlijk altijd de radio aan.

Gelooft in: Ik ben christen en geloof in eerlijkheid. Ik doe altijd mijn best om eerlijk en puur te zijn en verwacht dat ook van anderen.

Heeft een hekel aan: Sport en oneerlijkheid dus.

Wat ontbreekt er in het centrum? In de Achterdoelen staan veel panden leeg. Dat vind ik zonde, het zou zo mooi kunnen zijn. Wat mij betreft zouden alle panden gevuld mogen zijn. Ik hou van Ede centrum. Het is hier mooi en gezellig en ik zie altijd veel blije gezichten.

Favoriete vakantiebestemming: Ik ben al een aantal jaren niet op vakantie geweest. Deze zomer gaan mijn vrouw en ik een roadtrip door Europa maken. Mijn grootste wens is om mijn land terug te zien.

Favoriete serie: Peaky Blinders, een spannende Engelse dramaserie met veel vintage.

Lelijkste plekje in Ede: Ik ken Ede nog niet zo goed, maar vind alles wat ik gezien heb eigenlijk mooi.

Mooiste plekje in Ede: Het landgoed rond Huis Kernhem.

Slecht in: Geld sparen, rekenen en ik heb niet veel geduld.

Goed in: Knippen en een nieuwe taal leren.

Wat zou je nog wel eens willen doen? Reizen. Onze wereld is zo mooi, die wil ik graag zien. Ik wil vooral graag terug naar Iran.

Estafettestokje gaat naar: Richard Aangeenbrug, eigenaar van Bambook.

Omdat: Ik knip Richard altijd en dan voeren we mooie gesprekken. Richard werkt hard voor zijn zaak met duurzame producten en daar heb ik respect voor.

Meer berichten