De 22-jarige Jacco van Leerdam in één van de zalen van Zaal 't Hek. Foto: Eline Lieftink
De 22-jarige Jacco van Leerdam in één van de zalen van Zaal 't Hek. Foto: Eline Lieftink (Foto: Eline Lieftink)

22-jarige Jacco runt zalencentrum 't Hek in Lunteren

Sinds het plotselinge overlijden van zijn vader runt de tweeëntwintigjarige Jacco van Leerdam zalencentrum 't Hek in Lunteren.

Lunteren - Al jaren werkte Jacco mee in het zalencentrum van zijn vader. "Het is nooit een vraag geweest of ik het zou overnemen, het was meer de vraag wanneer. Dat dat zo snel zou zijn, hadden we natuurlijk niet verwacht", vertelt Jacco. "Mijn vader overleed rond half augustus, wat de oorzaak was, is onbekend. Hij leek altijd gezond."

Ambitie

Jacco vindt het niet lastig om de zaak van zijn vader nu te leiden. "Ik weet nog dat mijn vader op een woensdag overleed en die vrijdag was er hier in de zaal een bruiloft. Ik heb toen niet gewerkt, maar keek af en toe wel even hoe het ging. Toen had ik een gevoel dat ik moeilijk kan omschrijven, ik wist gewoon dat ik dit werk wilde blijven doen." De twee broertjes van Jacco, van achttien en twintig jaar hebben overigens geen ambitie om ook in het zalencentrum te komen werken. "Ik vind dat prima, je moet dit werk alleen doen als je het echt leuk vindt", zegt Jacco. "Mijn moeder werkt overigens wel mee, zij maakt de hapjes."

Fulltime

Tweeënhalf jaar geleden studeerde Jacco af aan de vakschool in Wageningen. Hij deed de opleiding manager ondernemen, in de richting horeca. Daarna werkte hij een tijd bij een groentesnijderij. Nu werkt hij fulltime in het zalencentrum. De oorspronkelijke zaal staat er al sinds 2006 en sinds juni 2017 is er een tweede zaal bij. "We hebben nu een moderne zaal en een wat meer traditionele zaal, de mensen die hier een feest willen houden kunnen zelf kiezen welke zaal hun het meest aanspreekt. De nieuwe zaal is geschikt voor 30 tot 70 mensen, de oude zaal voor 40 tot 100 personen. Je kunt hier je verjaardag vieren, maar ook een jubileum, bruiloft of gewoon een vergadering houden", licht de jonge ondernemer toe.

Aanwaaien

Jacco doet niet snel moeilijk, "mijn motto is afspraak is afspraak. Als je alles van te voren goed afspreekt, heb je achteraf ook geen problemen." Ook de catering doet Jacco zelf, via via heeft hij een vast team samengesteld. "Ze komen aanwaaien, zeg ik altijd. Vroeger stond ik wel eens met mijn snackwagen ergens en dan vroeg ik wat vrienden en vriendinnen om te helpen. Zij namen dan ook weer mensen mee die geschikt zijn voor het werk. Zo is het hier in het zalencentrum ook gegaan. Wat mij betreft hebben ze maar één taak, zorgen dat iedereen tevreden naar huis gaat."

www.zaalthek.nl

Meer berichten