Foto: Herenboeren

Infobijeenkomst Herenboeren Ede

Ede - Op woensdag 23 mei 20.00 uur is er een informatiebijeenkomst van Herenboeren Ede in het raadhuis, Bergstraat 4. Herenboeren Ede wil met 200 huishoudens een coöperatie oprichten om in Ede gezond en duurzaam voedsel te laten verbouwen. Onafhankelijk van de markt, in harmonie met de natuur en zonder winstoogmerk. Met deze coöperatie wil Herenboeren Ede een boerderij starten die jaarrond, exclusief voor de leden, verse en gezonde groenten, fruit, vlees en eieren levert. De Herenboerderij wil voorzien in ongeveer 60 procent van het eten dat je nodig hebt.

Het vlees en de eieren komen van dieren die hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Het fruit en de groenten worden verbouwd zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen en met veel aandacht voor de bodem en de natuur. Dat leidt tot gezonde gewassen en dat is weer goed voor je gezondheid.


Verdiepingssessie

De verdiepingssessie gaat deze keer over de vitaliteit en kwaliteit van voedsel verbouwd met natuurlijke landbouw. De presentatie wordt verzorgt door Marion Wijdeven van Vital Food Management.

Kwaliteit in de reguliere landbouw en voedingsmiddelen industrie wordt met name aan de hand van wettelijke normen gedefinieerd. In de visie van Marion spelen bij kwaliteit van voedsel ook andere aspecten mee, zoals mineralen, microbiologie en vitaliteit.

Meer informatie over Herenboeren Ede op www.herenboerenede.nl.

Meer berichten