Beluister van 9 t/m 13 mei pianiste Anna Fedorova tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Ede.
Beluister van 9 t/m 13 mei pianiste Anna Fedorova tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Ede. (Foto: Mateusz Zahora)

Internationaal Kamermuziek Festival Ede is begonnen!

"Hierbij verklaar ik het festival voor geopend!" Met deze woorden opent pianiste en artistiek directeur Anna Fedorova op woensdagavond 9 mei het Internationaal Kamermuziek Festival Ede. Dat betekent vijf dagen muzikaal feest met ruim dertig internationale topmusici op zes toplocaties in Ede, Wageningen en Otterlo!

EDE - Op woensdagochtend om 10.30 uur neemt de interactieve kindervoorstelling 'Een muzikale wereldreis' in Cultura alvast een voorschot op het festival. Reis mee naar het schilderachtige Florence of de beroemde muziekstad Wenen.


Openingsconcert

Het festival begint op 9 mei officieel met het openingsconcert om 20.00 uur in de Edesche Concertzaal. Geniet onder meer van Mozarts 'Klarinetkwintet' of Prokofjevs 'Ouverture op Hebreeuwse thema's', gespeeld door een keur aan musici onder wie violiste Eldbjørg Hemsing, pianist Julien Quentin en celliste Ella van Poucke. Prominent op het programma staat Tsjaikovksi's sfeervolle 'Souvenir de Florence'.


Schuberts 'Winterreise'

Twee ultieme klassieke meesterwerken beluister je op donderdag 10 mei in de Edesche Concertzaal. Met Schuberts indrukwkkende liederenreeks 'Winterreise' beleef je vanaf 19.00 uur voor even de winter in de lente. Voorafgaand kunt u dineren bij Buitenzorg. Met het tweede concert om 22.00 uur gaat u in een sfeervol verlichte Edesche Concertzaal langzaam de nacht in met Mozarts 'Eine kleine Nachtmusik'.


Piazzolla in Junushoff

Pathé CineMec Ede opent op vrijdag 11 mei om 15.00 uur haar deuren voor de muziekfilm 'Django' over gitaarlegende Django Reinhardt. Tijdens het avondconcert in Theater Junushoff blijft u nog even in Latino-sferen met Piazzolla's 'Vier Jaargetijden' Tango-grootmeester Marcelo Nisinman speelt zijn eigen versie van dit meesterwerk, compleet met live dans door Carlos & Mirella.


Grande Finale

Op zaterdag 12 mei vormen inspirerende masterclasses in Akoesticum en een uniek lunchconcert in het Kröller-Müller Museum de opmaat tot de Grande Finale in de Edesche Concertzaal.

Meer berichten