Theo Hofstede is sinds 2004 samen met zijn vrouw Julia eigenaar van Het Paard van Troje.
Theo Hofstede is sinds 2004 samen met zijn vrouw Julia eigenaar van Het Paard van Troje. (Foto: Ester Wormgoor)

Estafette van Ede: 'Ooit wil ik zelf een viool bouwen'

In de 'Estafette van Ede' wordt om de week een min of meer bekend gezicht van het Edese centrum geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een ander. Deze week is Theo Hofstede aan de beurt.

Naam: Theo Hofstede.

Geboren: 2 april 1971 in IJsselmuiden. Ik ben opgegroeid in Twente.

Woonplaats: Ede.

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Allemaal. Getrouwd met Julia en samen hebben we één zoon en twee dochters van 22, 19 en 16.

Opleiding: Ik ging van het vwo naar de havo en de mavo. Toen naar de meao en weer terug naar de havo en vervolgens van het mbo naar de sociale academie in Ede. En toen kwam ik per ongeluk in een boekhandel terecht. Later heb ik nog theologie gestudeerd en ben ik naar het conservatorium gegaan. Het is dus toch nog goed gekomen.

Huidige beroep: Eigenaar van Het Paard van Troje.

Verder actief: Viool spelen en koken. Ik hou erg van vis. Eigenlijk vind ik heel veel lekker, zelfs vegetarisch.

Sport: Is recreatief fietsen en wandelen sport? Ik heb al diverse sporten geprobeerd, maar tot mijn blijdschap lukte dat steeds niet. Liep ik hard dan kreeg ik een knieblessure, en ging ik squashen dan had ik een zere elleboog. Je zult mij nooit in een sportschool zien.

Favoriete cd/muziek: Folk muziek, vooral Zweeds en Iers. Als ik dan iemand moet noemen, kies ik Martin Hayes, een Ierse violist.

Gelooft in: Een God die zo groot is dat hij het niet nodig heeft om op afstand te staan. Een echte grootheid.

Heeft een hekel aan: De digitale brij, regels en formulieren. Al Galidi, een gewezen vluchteling, zei ooit dat in Nederland altijd alles moet kloppen. Ik denk dat hij gelijk heeft. Ik heb liever een slordige waarheid dan een keurige leugen.

Wat ontbreekt er in het centrum? Groen. Voor één van de groenste gemeentes van Nederland heeft ons centrum maar weinig groen.

Favoriete vakantiebestemming: Zwitserland. Op een dag wil ik nog eens gaan wandelen in de Schotse Hooglanden.

Favoriete serie: Lie to Me. Daar heb ik 1,5 seizoen van gezien. Een serie over een bedrijf dat onderzoek doet naar gelaatsexpressie en lichaamstaal bij ondervragingen.

Lelijkste plekje in Ede: De markt, maar daar wordt wat aan gedaan.

Mooiste plekje in Ede: De hei. Ik ga graag schaapjes kijken, zalige domme beesten.

Slecht in: Rijden in druk verkeer. Ik hou niet van snelheid. Mij krijg je niet in een achtbaan.

Goed in: Muziek maken en dan met name viool spelen. Lekker aan tafel met een kan bier of een pot thee.

Wat zou je nog wel eens willen doen? Zelf een viool bouwen. Om maar met de woorden van Pipi Langkous te spreken: "Dat heb ik nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan."

Estafettestokje gaat naar: Nima Ghaedi, eigenaar van Barbershop Papillon, Boost Conceptstore.

Omdat: Nima komt uit Iran en is als vluchteling naar Nederland gekomen. Hij bouwt zijn zaak vanaf de grond op en het lukt. Dat vind ik mooi.

Meer berichten