Jimmy Glasmacher
Jimmy Glasmacher (Foto: M. Kampmeinert-Metcalf)

Jimmy Glasmacher bij Cultureel Café Dante

Donderdagavond 19 april opent Cultureel Café Dante weer haar deuren in Cultura. Onder het genot van een drankje kan men kennismaken met een selectie van het culturele aanbod in Ede en omstreken.

Ede - Henk Boogaard opent de avond. Op een cabareteske wijze zingt hij Nederlandstalige liedjes uit eigen keuken. Deze variëren van groente en fruit tot kleine ongemakken en andere zaken des levens.

Hierna is het woord aan Wesley Glasmacher, een Edese Instagram influencer en travelfotograaf. Naast de vele reizen die hij maakt, geeft hij ook workshops en spreekt hij op events. Tevens is hij verkozen tot ondernemer van het jaar 2017. Bij Dante geeft hij een kijkje in zijn inspirerende leven.

Platform Edese Kunstenaars PEK viert komend jaar haar 15-jarig bestaan met een Jubileum Expositie `Schaft!`, in de voormalige kantine van de Enka Fabriek in Ede. Dit grote evenement gaat in mei van start en Maarten Hindriks en Yoke Ferwerda zullen dit bij Dante toelichten.

Daarna is het tijd voor nog een telg uit de Glasmacher familie, want het volgende optreden is van Jimmy Glasmacher (jawel, vader van). Deze Edese muzikant geniet zowel landelijke als internationale bekendheid. Vanavond zal hij het hebben over zijn nieuwe solo lounge-project en zal hij mooie eigen stukken ten gehore brengen.

Nando Eskes, van de Edesche Concertzaal komt aandacht vragen voor het Internationale Chamber Musicfestifal, dat plaats vindt van 9 t/m 13 mei 2018. Internationale topmusici spelen de mooiste kamermuziek.

De afsluiter van de avond is de band `Road to Ruin`, afgeleid van het nummer `Long road to ruin` van de Foo Fighters.

Dante is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het Atrium van Cultura, Molenstraat 45. Het programma start om 20.15 uur en zal rond 23.00 uur eindigen. De volgende Dante is donderdag 24 mei 2018. Zie ook www.ccdante.nl.

Meer berichten