Meryem Dallali uit Ede is één van de dove kinderen die een finaleplaats wist te bemachtigen voor deze bijzondere wedstrijd verhalen vertellen in gebarentaal.
Meryem Dallali uit Ede is één van de dove kinderen die een finaleplaats wist te bemachtigen voor deze bijzondere wedstrijd verhalen vertellen in gebarentaal.

Meryem (12) uit Ede naar finale voor dove kinderen

Op zaterdag 21 april vindt in Utrecht voor de 21ste keer de finale van de Nationale LeesVertelwedstrijd plaats. Meryem Dallali uit Ede is één van de dove kinderen die een finaleplaats wist te bemachtigen voor deze bijzondere wedstrijd verhalen vertellen in gebarentaal.

Ede - Samen met zes andere dove en slechthorende kinderen uit heel Nederland staat zij tijdens de finale op het grote podium van het Beatrix Theater in Utrecht. Meryem en de andere finalisten gaan tijdens de finale een fragment uit hun favoriete boek voordragen in gebarentaal, en strijden om de titel 'Meesterverhalenverteller 2018'.
Geschreven tekst voordragen in gebarentaal is niet makkelijk. Er is namelijk een groot verschil tussen geschreven Nederlands en de Nederlandse Gebarentaal (NGT). Dit maakt lezen voor veel dove en slechthorende kinderen lastig(er). De Nationale LeesVertelwedstrijd is in het leven geroepen om het lezen onder kinderen met een auditieve beperking te stimuleren én om te laten zien hoe talentvol deze kinderen zijn. Een voordracht in gebarentaal kan namelijk ontzettend mooi en spannend zijn.
Meryem en de andere kinderen hebben zich maandenlang voorbereid op hun moment in de schijnwerpers. Wie er met de eerste prijs naar huis mag wordt bepaald door een professionele jury van gebarentaaldocenten en experts, die bijvoorbeeld kijken naar mimiek, tempo en gebarenschat. Iedereen die Meryem wil komen aanmoedigen is van harte welkom om op zaterdag 21 april te komen kijken in het Beatrix Theater Utrecht. Het evenement is gratis toegankelijk en is, dankzij de inzet van tolken, ook toegankelijk voor horende bezoekers. Meer info: leesvertelwedstrijd.nl.

Meer berichten