Ingezonden brief: Topsporthal in nevelen gehuld?

Ingezonden brief - De volleyballers van VVPrins hebben de afgelopen weken het eredivisieschap veiliggesteld en de bouw van hun volleybal-topsporthal nadert zijn voltooiing, in mei moet er gespeeld kunnen worden, maar door wie?

Of dat er door VVPrins gespeeld zal worden is zeer twijfelachtig. Het hele volleybalkaartenhuis van de Foodvallei dreigt volledig in te storten, de trainer Ivo Martiniovic stopt ermee, een aantal spelers trainen nu al mee met andere topteams en sponsors haken af, zo blijft er weinig over, ja een lege volleybaltopsporthal.

Helaas heb ik dit in 2014 al zien aankomen, Ede heeft geen volleybalcultuur.

Het ROC-A12 heeft destijds samen met de gemeente Ede en later de provincie het plan opgezet om de bestaande gymzalen van het ROC-A12 niet te renoveren maar in de hoofdstad van de Foodvallei een volleybaltempel te bouwen. VVPrins uit Veenendaal is binnengehaald als vlaggenschip, maar na twee jaartjes “peppelen” is het einde waarschijnlijk nabij, maar het ROC-A12 houdt er wel een mooie grote gymzaal aan over, maar wel op onze kosten.

Trainer Ivo Martinovic had een droom en Ede droomde met hem mee en nu zitten wij met een lege volleybaltempel. Of toch niet.

In Barneveld speelt SSS/Advisie, ook eredivisie volleybal in een gymzaal van een school , zullen we die naar Ede halen of misschien kunnen we de waterkraan opendraaien en er een mooie waterpolo arena van maken en in de wintermaanden omtoveren tot een overdekte schaatsbaan?

Als rasechte volleyballiefhebber zou ik het jammer vinden als deze volleybaldroom op deze manier moet eindigen. Laten we hopen dat VVPrins de moed niet laat zakken, want zij hebben in het verleden toch vele goede volleyballers voortgebracht.

Frans Erenst

Meer berichten