Bewoners van de Kolkakkerbuurt bekijken de plattegronden van hun nieuwe woningen (foto: Jacqueline Imminkhuizen)
Bewoners van de Kolkakkerbuurt bekijken de plattegronden van hun nieuwe woningen (foto: Jacqueline Imminkhuizen) (Foto: Jacqueline Imminkhuizen)

Keukens Kolkakker is laatste discussiepuntje

De komende jaren wordt de Kolkakkerbuurt helemaal vernieuwd. In mei wordt gestart met de renovatie van vijftig woningen aan de Kolkakkerweg. De jaren daarna wordt de rest van de wijk gesloopt en herbouwd. Jaarlijks gaan ongeveer veertig woningen tegen de vlakte.

EDE - De afgelopen maanden zijn er vier meedenkavonden geweest voor de bewoners van de Kolkakkerweg. Tijdens deze avonden mochten zij meedenken over hoe hun woning er na de renovatie uit moet komen te zien. Afgelopen woensdag werd het resultaat hiervan gepresenteerd tijdens een informatieavond.

Kritische input
"Deze avond is vooral bedoeld om te laten zien wat we in de andere avonden bereikt hebben", legt architect Johan Blokland de tientallen bewoners uit die gekomen zijn. Ook bedankt hij iedereen voor de kritische input die is geleverd. Op panelen kunnen de huurders zien hoe hun woning eruit komt te zien. De Kolkakkerbuurt was oorspronkelijk een tuindorp en blijft dat ook.

Keukens
Bij de tafels met keukenopties is het een drukte van belang. Naast de verschillende keukenopstellingen zijn diverse grepen, keukenbladen en tegeltjes te bekijken. De keukens leveren veel discussie op onder de bewoners. Mevrouw Van Reemst: "Ik vind dat we hiermee wel een beetje uitgebuit worden. Je moet heel veel bijbetalen als je de keuken iets groter wilt. Verder vind ik wel dat ze het allemaal goed gedaan hebben. Wij zijn alle avonden geweest. Als je echt interesse hebt, moet je ook komen."

Eerst tegen
De heer Van Den Hof is ook alle avonden geweest. "Ik was eerst wel tegen sloop", vertelt hij. "Wij woonden hier net een jaar toen we een brief kreeg dat ze alles wilden slopen, terwijl ze niks zouden gaan doen. Maar tijdens de avonden werd alles duidelijk uitgelegd en konden wij ook zelf mee beslissen. We zijn altijd goed op de hoogte gehouden. Alleen de keukens zijn inderdaad wel klein, ik heb nu een grotere keuken."

Meer berichten