Foto: PostNL

34 brievenbussen verdwijnen uit Ede

Ede - PostNL schrapt eind april 34 brievenbussen in Ede. Er blijven 95 brievenbussen en er komt 1 nieuwe bij. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatst Post NL naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk. Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn.

Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houdt PostNL rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Vanaf 27 april 2018 voert PostNL de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Gelderland (Zuid) door. In de gemeente Ede blijven 94 brievenbussen, verdwijnen er 34 brievenbussen en komt er 1 nieuwe brievenbus bij . De aanpassingen zijn eind mei 2018 gerealiseerd.

Meer berichten