Het damesteam van de thuisploeg stond in de kwartfinale van de KNVB-Beker tegenover de dames van Ajax, regerend beker -en landskampioen. (Foto: Chris Wagter)
Het damesteam van de thuisploeg stond in de kwartfinale van de KNVB-Beker tegenover de dames van Ajax, regerend beker -en landskampioen. (Foto: Chris Wagter) (Foto: Chris Wagter)

DTS sluit reclameweek verliezend af

Een regenachtig sportpark Inschoten op zaterdagavond trok toch zeker duizend bezoekers naar het voetbalveld. Het damesteam van de thuisploeg stond in de kwartfinale van de KNVB-Beker tegenover de dames van Ajax, regerend beker -en landskampioen.

Ede - De Edese voetbalclub had flinke reclame gemaakt voor het damesteam, al jaren een succesvol onderdeel van de club door meerdere prijzen te winnen. Het damesvoetbal kent sowieso een flinke boost sinds het afgelopen EK, toen Nederland de titel won. De huidige nationale selectie herbergt zes speelsters van Ajax, die er zaterdag allemaal bij waren. De semi-profs van Ajax uit de Eredivisie tegenover de speelsters van DTS die twee keer trainen in de week, en spelen in de topklasse.
De wedstrijd eindigde in een 0-7 voor de roemruchte Amsterdamse club, de eerste treffer viel al na drie minuten spelen via de voet van Marjolijn van den Bighelaar. Het bleek eenrichtingsverkeer richting het doel van DTS. Binnen een half uur ging de marge al naar vier via opnieuw Van den Bighelaar en twee keer Inessa Kaagman. Toch was DTS niet alleen maar kanonnenvoer. Joëlle de Bondt creëerde nog een kans waarbij ze op de keeper schoot. In de rebound mikte Willeke Pater op de paal bij een 0-1 stand. Was die kans verzilverd was er misschien een kans op een andere wedstrijd, maar het klasseverschil was overduidelijk. Na de rust ging bij Ajax de voet van gaspedaal en kabbelde wedstrijd naar het einde. In de slotfase zette de ploeg nog eens aan en ging de stand naar 0-7. Een Edese eretreffer zat er niet in. Ook niet toen opnieuw Pater en Sofie Houba nog kansjes kregen. Desondanks keek de ploeg met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd. De club en het damesvoetbal in het bijzonder stonden in de picture en ook in de wedstrijd probeerde de ploeg te 'voetballen' en lieten zich niet gewillig naar de slachtbank leiden. Voor nu kan het zich op de rest van de competitie richten met nog acht speelrondes te gaan.

Meer berichten