Als gevolg van een leidingbreuk zaten 37 huishoudens aan de Enkstein donderdag enkele uren zonder water.
Als gevolg van een leidingbreuk zaten 37 huishoudens aan de Enkstein donderdag enkele uren zonder water. (Foto: José van der Burg)

37 huishoudens even zonder water

Ede - Als gevolg van een leidingbreuk zaten 37 huishoudens aan de Enkstein donderdag enkele uren zonder water. De lekkage werd woensdag door de gemeente gemeld waarna Vitens de plek heeft 'veilig gesteld'.

Door José van der Burg

Op dat moment hadden bewoners nog gewoon water. donderdagochtend is door middel van bronbemaling water weggepompt waarna de lekkage verholpen kon worden.


Wasmachine

Bewoners reageerden verrast, zij waren van tevoren niet gewaarschuwd. Ruchama Wijnberg vertelt dat ze de wasmachine aan had toen ze ineens geen water meer had. "Wij hebben gelukkig flessen water in huis dus we hebben er niet al te veel last van gehad. Maar ik had het graag gehoord door middel van een briefje in de bus".


Geen koffie

Buurvrouw Tonny van Beek dacht eerst dat het probleem misschien bij hen in huis zat. "Iets voor negenen kon ik ineens geen koffiezetten. Toen zag ik allemaal grote auto's in de straat en realiseerde ik mij dat het om de hele straat ging." Gelukkig voor de bewoners was het probleem rond 13.30 uur weer verholpen.

Meer berichten
Shopbox