Foto: Gemeente Ede

Feestje en medaille voor Kimberley Bos

Kimberley Bos uit Ede heeft de Medaille van Verdienste van de gemeente Ede ontvangen. Burgemeester René Verhulst reikte de medaille en de daarbij behorende oorkonde uit tijdens een bijzondere bijeenkomst in de raadzaal waar de jonge sporter in het zonnetje werd gezet.

Ede - Het gemeentebestuur van Ede heeft Kimberley Bos deze gemeentelijke onderscheiding toegekend als blijk van waardering voor haar bijzondere prestatie tijdens de olympische spelen. Daar behaalde zij de achtste plaats op het onderdeel skeleton.
Kimberley begon haar sportcarrière op de bobslee. Op jonge leeftijd nam zij in 2009 deel aan de jeugdselectie voor het bobsleeën. In 2012 maakte Kimberley de overstap naar skeleton waarmee ze op de jeugdwinterspelen in 2016 brons won en zilver tijdens de wereldkampioenschappen junioren.

Toen bekend werd dat Kimberley Bos als eerste Nederlandse skeleton sporter naar de olympische spelen zou gaan, werd deze sport bekend in Nederland. Voor die tijd hadden niet veel mensen van skeleton gehoord. Ook in Ede was de belangstelling voor haar sportieve prestaties groot. Velen volgden haar op de voet. "Met een krankzinnige vaart van meer dan 120 kilometer per uur een baan af suizen met je hoofd naar voren. Je moet het maar durven", aldus een trotse burgemeester Verhulst.

Meer berichten