Foto: Lia Kok

Internationale expo in Huis Kernhem

Ede - De weekenden van 17 maart tot en met 2 april zijn Rusland, Nieuw-Zeeland en Nederland vertegenwoordigd in de nieuwe expositie in Huis Kernhem.

De Russische Anna Khodorovich experimenteert graag met onorthodoxe materialen als ondergrond. Zij schildert in olieverf (water-)landschappen waaruit sfeer en poëzie spreken. Anna heeft een uitgesproken en levendig kleurgebruik.

De Nieuw-Zeelandse Sarah-Alice Miles maakt kleurrijke objecten van hergebruikte materialen, zoals textiel, tegels en glas. Zij geeft daarmee uiting aan wat zij als schoonheid ervaart. Haar boeit de relatie tussen wat zij ziet en wat daarin verborgen is. Het verhaal achter de materie.

De schilderijen van Lia Kok zijn heel divers en samengesteld uit verschillende materialen. Ze ademen over het algemeen een nostalgische poëzie en ingehouden emotie.

Lia wil de dingen die zij aanvoelt laten verstillen in een beeld. Qua onderwerp gaat haar voorkeur uit naar de mens en zijn verhaal.
Met zoveel diversiteit valt er heel wat te beleven in deze expositie. De kunstenaars zullen zelf aanwezig zijn tijdens de openingsuren en zij gaan graag met de bezoeker in gesprek.
De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen en tweede paasdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Alleen op zondag 18 maart om 14:00 uur in verband met een koffieconcert.

De toegang is gratis.

Zie ook: www.huiskernhem.nl

Meer berichten