Afrikaans denkwerk

Ede - Sophie Oluwole maakt zich sterk voor een authentieke Afrikaanse filosofie. Dat levert spannend denkwerk op, dat soms lijnrecht ingaat tegen de westerse filosofie. De Nigeriaanse denker staat deze maand centraal in het Filosofisch Café Ede.

Wie aan filosofie denkt, komt al snel bij Griekse grootheden als Plato uit, of latere Europese denkers als Heidegger of Nietzsche. Maar ook in Afrika ontwikkelde zich een filosofische traditie. Om die voor het voetlicht te brengen, heeft het Filosofisch Café Ede de Nederlandse filosofe Renate Schepen uitgenodigd. Ze verdiepte zich in interculturele filosofie en houdt een korte inleiding op het denken van Sophie Oluwole, een van de meest vooraanstaande Afrikaanse filosofen van dit moment.
Iedereen die het leuk vindt om nieuwe ideeën over het leven op te doen en daarover in gesprek wil met andere bezoekers, is van harte welkom in het Filosofisch Café Ede. De toegang is gratis. Om 20.00 uur gaat de deur open, aanvang programma is om 20.30 uur. Café Substitute (bovenzaal), Museumplein, Ede.

Meer informatie: Facebook.com/FilosofischCafeEde

Meer berichten