Twee keer per maand 'zin-zoeken'

Wat is de zin van het leven? En hoe leef ik dan zinvol? Is er meer tussen hemel en aarde? Vragen die voor veel mensen, gelovig of niet, herkenbaar zijn. Een groep gelovige en minder gelovige zoekers met de naam ‘De Lunch’, biedt nu de kans om over deze en andere zingevingsvragen in gesprek te gaan.

Ede - De Lunch wil tegemoet komen aan de groeiende behoefte naar zingeving, spiritueel bewustzijn en vragen over geloof en ongeloof. Dat doet dit Edese initiatief door vanaf zondag 18 februari twee keer per maand een ontmoeting te organiseren in De Ericahorst.

Ronald van den Oever, betrokken bij de organisatie van De Lunch: “We starten met koffie en de gelegenheid om bij te praten of kennis te maken. Vervolgens luisteren we naar een korte inleiding over een thema over zingeving, geloof en ongeloof. Daarna gaan we in groepjes uit elkaar om dit thema op diverse manieren uit te werken. Een groepje gaat creatief aan de slag met bijvoorbeeld schilderen of dichten. Een ander groepje gaat op zoek naar wat christelijke geloofsbronnen over dit thema te zeggen hebben. Weer een ander stel mensen praat verder over de impact van het thema op hun leven. De opbrengst van de groepjes wordt na afloop gedeeld tijdens een plenair moment.”

Vervolgens wordt de ontmoeting afgesloten met een smakelijke lunch, waarvoor door iedereen die dat wil van te voren iets heeft klaar gemaakt.


Ook voor kinderen

Zo wil de Lunch zinzoekers voor elk wat wils bieden, ook de kinderen. “Kinderen en tieners horen er in De Lunch nadrukkelijk bij”, stelt Van den Oever. “De gesprekken en activiteiten worden ook op hun niveau afgestemd. Je kunt dus gerust met het hele gezin naar de Lunch komen.”


Over De Lunch

De Lunch is zes jaar geleden gestart door een groepje Edese christenen dat graag hun levens wil delen met mensen uit hun omgeving. Ontmoeting staat daarbij centraal.

Ronald van den Oever: “Wat we doen als Lunch komt voort uit wie we zijn. Gemotiveerd vanuit het verlangen om te delen van wie we zijn en wat we hebben gekregen, willen we betrokken zijn op elkaars leven en op de mensen om ons heen. Daarbij willen we ook ons steentje bijdragen aan de Edese gemeenschap en aansluiten bij initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van de sociale omgeving. Bij alle gezelligheid en plezier willen we ook ruimte maken serieuze kant van het leven en dit alles met elkaar delen. Iedereen die wil deelnemen is welkom in De Lunch en mag aansluiten op een manier en op een plek die bij hem of haar past.”


Praktische info

De Lunch voor zin-zoekers, vanaf zondag 18 februari iedere eerste en derde zondag van de maand.

Start om 10.00 uur in de Ericahorst, Proosdijerveldweg 55 in Ede.

Meer informatie: www.delunch-ede.nl

Meer berichten