Sylvia en Marian hebben burgemeester Verhulst een petitie carbidschieten overhandigd.
Sylvia en Marian hebben burgemeester Verhulst een petitie carbidschieten overhandigd. (Foto: Ester Wormgoor)

'Meer last dan plezier van carbidschieten in woonwijk'

Burgemeester Verhulst nam woensdag een petitie tegen carbidschieten in ontvangst. Sylvia en Marian overhandigden de petitie die was ondertekend door 56 buurtbewoners rondom de Rooseveltdreef die net als zij op oudjaarsdag veel overlast hadden ervaren.

Door Ester Wormgoor

Ede - Het is inmiddels februari, maar ze zijn er nog druk mee: de overlast die het carbidschieten op oudjaarsdag veroorzaakte. Telefoontjes met de wijkagent en handhaving, bezoekjes langs de deuren om handtekeningen op te halen, mailtjes naar de verschillende fracties en vandaag dus een bezoek aan burgemeester Verhulst en veiligheidscoördinator Teske om de petitie te overhandigen.

"Het is wel duidelijk dat er meer mensen last dan plezier van het carbidschieten hebben gehad", zegt de burgemeester. "Carbidschieten is verboden in een woonwijk en dat is niet voor niets. Deze locatie was bij ons niet bekend, maar staat nu als 'hotspot' aangemeld. Er is zeker geen vergunning afgegeven."

Afgesproken wordt dat de gemeente met de carbidschieters in gesprek gaat en dat Sylvia en Marian op de hoogte gehouden worden. "We gaan eerst praten, wordt daar niet goed op gereageerd, dan volgen er sancties", aldus Teske. "Elders in Ede is ook overlast door carbidschieten geweest. Die locatie was bij ons bekend en daar is opgetreden." Sylvia en Marian zijn blij gehoord te zijn. "We wachten weer af."

Meer berichten