Fonds voor cultuur

Ede - In het Akoesticum vond onlangs The Art of Ede Promo plaats, ofwel de lancering van Cultuurfonds Ede.

Naar het voorbeeld van The Voice of Holland, presenteerden acht Edese beeldend en uitvoerend kunstenaars hun werk aan een jury, bestaande uit vier Edese ondernemers. Cultuurfonds Ede koos voor deze vorm om haar doel duidelijk te maken: het verbinden van de sectoren kunst & cultuur en het bedrijfsleven om samen het leefklimaat in de gemeente Ede door middel van kunst en cultuur aantrekkelijker te maken. Dit alles onder de bezielende leiding van de presentator van het evenement, tevens initiator van Cultuurfonds Ede, wethouder Johan Weijland.
De acht kunstenaars en artiesten boden hun publiek een aantrekkelijk en afwisselend programma. Arno Setz en Annemieke van Westerloo speelden een stukje van hun theater-act, Ellen Bouter vertelde over haar Woest & Bijster Festival, Ed van Seters en Benjamin Koops vertelden beeldend over het militaire erfgoed, schilder Roland Aalbers vertelde over het gebruik van licht en perspectief in zijn werk, de band The Coincidences speelden hun Ierse folk muziek, beeldhouwer Roeland van de Wall Repelaer presenteerde een prachtig beeld, de acteurs van MoMo Theaterwerkplaats speelden een clowns act en Maaike van Wonderen danste haar solo.
De jury kwam tot de conclusie dat alle deelnemers een beloning voor hun harde werken verdienden, wat tot blije gezichten bij alle kandidaten leidde.
De bijeenkomst werd beëindigd met een toost op de lancering van Cultuurfonds Ede door voorzitter Van Loenhout.

Meer berichten