Logo edesepost.nl


Foto: Bart Homburg

Koningin Máxima bezoekt Edese Stichting TijdVoorActie

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagochtend 11 januari een werkbezoek gebracht aan de Edese Stichting TijdVoorActie.

Ede - TijdVoorActie inspireert en activeert jongeren in verschillende steden om zich in te zetten voor hun stad en begeleidt hen bij het opzetten van een jongeren vrijwilligersnetwerk. Deze netwerken hebben als doel om hulp en netwerk te bieden aan eenzame en kwetsbare mensen. In 15 steden zijn netwerken actief en in nog eens 6 steden zijn netwerken in ontwikkeling en worden hierbij ondersteund door TijdVoorActie.

De beweging ontstaat als in 2001 jongeren uit de Ontmoetingskerk in Ede zich beseffen dat dat ze vooral gericht zijn op hun eigen leven. Ze ontdekken, door te kijken naar het leven van Jezus dat Hij juist betrokken was op het leven van anderen. Initiatiefnemer Eelke Dekens: “Toen realiseerden we ons; het is tijd voor actie! En daar willen we alle jongeren in de stad bij betrekken.” Zo ontstaat in 2003 de stichting TijdVoorActie en in Ede Netwerk Dien je Stad. Ook in andere steden worden jonge mensen enthousiast en zo ontstaan in steeds meer steden jongeren vrijwilligersnetwerken. Koningin Máxima bezocht een van de jongste vrijwilligersnetwerken, Netwerk Nieuw Rotterdam. Ze concludeert dat de netwerken het vrijwilligerswerk faciliteren maar daarnaast ook echt jongeren inspireren.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox