Mister Otterlo Bertus Hendriksen heeft nu tijd om met zijn hondje het bos in te gaan, leuke dingen te toen met zijn gezin. (Foto: Marcel van den Top)
Mister Otterlo Bertus Hendriksen heeft nu tijd om met zijn hondje het bos in te gaan, leuke dingen te toen met zijn gezin. (Foto: Marcel van den Top) (Foto: Marcel van den Top)

Eindelijk een lintje voor 'mister Otterlo'

Bert Hendriksen (66 jaar) uit Otterlo, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Otterlo - Noem zijn naam in de straten van Otterlo; het moet dan welhaast een toerist zijn die niet weet wie Bertus Hendriksen is. De 66-jarige inwoner van Otterlo is in de afgelopen decennia een belangrijke schakel geweest in de maatschappij van het Veluwse dorp. Als bestuurslid van de plaatselijke voetbalclub hanteerde hij 27 jaar de voorzittershamer. Ook de middenstand heeft veel te danken aan 'mister Otterlo'. Hij was ook mede-architect van het jaarlijkse skeelerfestijn, waar nog altijd veel nieuwsgierigen op af komen.

Op de eerste zaterdag van dit jaar werd Hendriksen in het clubhuis van Otterlo zelf in het zonnetje gezet. Handjes schudden, toespraak houden. Een normale nieuwjaarsreceptie dus. "Maar ik werd thuis al tegengehouden", blikt de trotse Hendriksen terug. "Ik zou rond twee uur naar het clubhuis gaan, maar ik mocht uiteindelijk een uur later pas gaan. Ik had op dat moment nog geen idee. Toen ik aankwam, vond ik het best druk. Abnormaal druk. En ik zag overal spandoeken hangen. Ieder jeugdteam had zijn eigen doek gemaakt. Dan voel je wel aan dat er iets loos is."

De kersverse burgemeester Verhulst benoemde Hendriksen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. "Toen viel ik ook wel even stil", beaamt Hendriksen."Of ik de burgemeester herkend had? Nou, gek genoeg woonde ik een paar weken geleden een raadsvergadering bij. Daar heb ik hem voor het eerst ontmoet en kort gesproken. Toen had ik natuurlijk nog geen idee dat we elkaar onder deze omstandigheden weer zouden treffen. Er stonden acht fotografen voor mijn neus. Prachtig. Een mooie bekroning."

Voor Hendriksen breekt nu tijd voor zichzelf aan. Hij is inmiddels 66. Het is mooi geweest. De voorzittershamer heeft hij overgedragen. Tot vorig jaar had hij nog een eigen zaak in hartje Otterlo. Die heeft hij inmiddels ook van de hand gedaan. Hij heeft nu tijd om met zijn hondje het bos in te gaan, leuke dingen te toen met zijn gezin. Kortom, het is tijd om plezier te maken. Niet dat hij geen plezier beleefde aan zijn jarenlange werkzaamheden. Maar hij werd als het ware wel geleefd. "Ik voel me nog steeds niet te beroerd om dingen op te pikken", vertelt hij verder. "Maar tot op zekere hoogte. Ik ben in ieder trots op wat ik het achtergelaten. Niet alleen bij de voetbalclub, maar ook op maatschappelijk gebied. Er zijn voor mij twee zekerheden: als mens word je geboren en ga je ook weer dood. In die periode ertussen moet je zoveel mogelijk plezier maken. Dat lukt me aardig."

Meer berichten