Topstukken in Kröller-Müller Museum

Van 3 tot en met 25 februari presenteert het Kröller-Müller Museum de tentoonstelling Tien topstukken on tour: Voor Nederland verworven dankzij de BankGiro Loterij.

Otterlo - In de tentoonstelling zijn kunstwerken te zien van klinkende namen als Rembrandt, Appel, Steen, Monet en Picasso, uit de collecties van het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Mauritshuis en het Kröller-Müller Museum. Alle werken zijn aangekocht dankzij de steun van de deelnemers van de BankGiro Loterij en andere particulieren, fondsen, bedrijven en publiek geld.
Te zien zijn zeventiende-eeuwse schilderijen als het iconische Adolf en Catharina Croeser, bekend als 'De burgemeester van Delft en zijn dochter' van Jan Steen uit het Rijksmuseum. Uit de collectie van het Mauritshuis zijn Gezicht op kasteel Bentheim van Jacob van Ruisdael en Portret van een oude man van Rembrandt te zien. Maar ook latere werken als Molens bij Zaandam van Monet uit het Van Gogh Museum, de sculptuur Petite chouette van Picasso uit het Kröller-Müller Museum en De vierkante man van Karel Appel uit het Rijksmuseum maken deel uit van de expo.

Meer berichten