In de laatste maanden van 2017 plaatste Woonstede 1.689 zonnepanelen op veertien hoogbouwflats in Ede.
In de laatste maanden van 2017 plaatste Woonstede 1.689 zonnepanelen op veertien hoogbouwflats in Ede.

Bijna 2000 zonnepanelen op Edese hoogbouwflats

Met de plaatsing van bijna 2000 zonnepanelen geeft Woonstede een extra impuls aan de besparing van energielasten. In de laatste maanden van 2017 plaatste Woonstede 1.689 zonnepanelen op veertien verschillende hoogbouwflats in Ede.

Ede - In 2018 worden er nog zonnepanelen geplaatst bij andere projecten. Het aantal panelen is afgestemd op het verbruik van de algemene ruimten.

De energie die wordt opgewekt, wordt gebruikt voor de lift, de intercom en verlichting in de algemene ruimten zoals entree en galerijverlichting. Hiermee besparen huurders jaarlijks tientallen euro’s op de servicekosten.

De zonnepanelen hebben een levensduur van 25 jaar.


Warmtebedrijf Ede

Naast de zonnepanelen sluit Woonstede steeds meer woningen aan op het Warmtenet van Bio-energie centrale Ede. Door gas (deels) te vervangen door groene warmte, vermindert de CO2-uitstoot tot wel zeventig procent per huishouden. Woonstede heeft samen met Warmtebedrijf Ede de ambitie om in 2020 minstens 20.000 gebouwen aan te sluiten. Samen besparen ze dan zo’n 50.000 ton CO2-uitstoot per jaar.

Woonstede vindt duurzaamheid belangrijk en investeert daarom in energiebesparende maatregelen. De woningstichting kijkt niet alleen naar de huurprijs, maar ook naar de totale woonlasten.

Meer berichten