Jolien Kohlmann-Bins is op 8 januari gestart als bestuurder bij Woon- en Zorgcentrum Het Maanderzand.
Jolien Kohlmann-Bins is op 8 januari gestart als bestuurder bij Woon- en Zorgcentrum Het Maanderzand. (Foto: J Kohlmann)

Oud-directeur Malkander bestuurder bij Maanderzand

Jolien Kohlmann-Bins is op 8 januari gestart als bestuurder bij Woon- en Zorgcentrum Het Maanderzand. Jolien volgt daarmee Maarten Fonk op, die na ruim vier jaar afscheid heeft genomen in verband met zijn pensionering. Jolien is bekend in en met Ede.

Ede - Voor haar recente functie als partner bij VOOR was zij directeur van de Medewerker in Ede. In die periode heeft zij de fusie met SWO en Welstede geleid, uit deze fusie is de welzijnsorganisatie Malkander ontstaan.

“De vacature bij het Maanderzand sloot aan bij mijn ambitie om bestuurder bij een zorgorganisatie te worden. Het kwam op mijn pad en ik stond er voor open. Het is een bewuste keuze. Het voelt alsof het zo moet zijn”


Kleinschalig

Drie factoren hebben Jolien doen besluiten tot de overstap: het Maanderzand is dichtbij, kleinschalig en heeft de christelijke identiteit. Het Maanderzand staat dichtbij de gemeenschap en is een gewaardeerde werkgever. ''Kleinschaligheid, daar geloof ik in. Zo voelen medewerkers zich veel meer betrokken. Ik vind dat essentieel'', vertelt ze. ''Het gaat uiteindelijk steeds om de vraag: als ik zelf oud ben, hoe wil ik dan verzorgd worden? Het liefdevolle van Maanderzand spreekt mij aan.''

Ze geeft aan vernieuwing te willen brengen en tegelijk het goede, het warme, te behouden.


Renovatie

Het Maanderzand start binnenkort met de eerste fase van renovatie. Jolien Kohlmann-Bins ziet uit naar het samen werken aan de toekomst van Het Maanderzand.

Meer berichten