Evert-Jan van de Beek is eigenaar van Sfeer en Meer, Dodici en Bij Mij. "Mijn vrouw is Sfeer en Meer gestart. Ik heb eerst bij defensie gewerkt en ben ik er later bijgekomen."
Evert-Jan van de Beek is eigenaar van Sfeer en Meer, Dodici en Bij Mij. "Mijn vrouw is Sfeer en Meer gestart. Ik heb eerst bij defensie gewerkt en ben ik er later bijgekomen." (Foto: Ester Wormgoor)

Estafette van Ede met Evert-Jan van de Beek: 'Van defensie naar damesmode'

In de Estafette van Ede wordt om de week een min of meer bekend gezicht van het Edese centrum geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een ander. Deze week is Evert-Jan van de Beek aan de beurt.

Naam: Evert-Jan van de Beek.

Geboren: 25 april 1958.

Woonplaats: Bennekom.

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Al bijna dertig jaar getrouwd met Lilyan. Samen hebben we twee zoons: Luuk en Jasper. Jasper runt één van onze zaken: Bij Mij.

Opleiding: Na de Mavo ben ik het leger in gegaan. Ik heb 31 jaar bij defensie gewerkt en daar de nodige opleidingen gedaan. Via Lilyan ben ik in de damesmode terecht gekomen.

Huidige beroep: Eigenaar van Sfeer en Meer, Dodici en Bij Mij. Mijn vrouw is Sfeer en Meer gestart, ik ben er later bijgekomen.

Verder actief: Ik doe aan spinning en wandel graag. Verder ben ik heel actief in de werkgroep Maandereind.

Favoriete cd/muziek: Ik hou van muziek uit de jaren zeventig zoals de Eagles en de Dire Straits. Ik vind het leuk om te zien dat de jeugd van nu deze muziek ook nog steeds kan waarderen.

Gelooft in: Ik geloof erin dat je zelf verantwoordelijk bent voor je succes. Dat je daarin kunt sturen door bepaalde beslissingen te nemen en uitdagingen aan te gaan. Ik ga liever op mijn gezicht dan dat ik achteraf 'had ik maar' moet zeggen.

Heeft een hekel aan: Mensen die klagen zonder eerst zelf in de spiegel te kijken. Met een negatieve instelling bereik je helemaal niets.

Lelijkste plekje in Ede: De Parkweg, maar gelukkig gaan ze daar nu mee aan de gang. Die ondernemers daar hebben wel heel veel geduld moeten hebben.

Mooiste plekje in Ede: De Sysselt, daar wandelde ik vroeger al graag met de hond.

Meer berichten