De voorbereidingen voor de verhuizing van Noot zijn in volle gang volgens directeur Martijn Kersing van Noot Personenvervoer. (Foto: Diana Kervel)
De voorbereidingen voor de verhuizing van Noot zijn in volle gang volgens directeur Martijn Kersing van Noot Personenvervoer. (Foto: Diana Kervel) (Foto: Diana Kervel)

Noot verhuist naar locatie Permar

Noot Personenvervoer zal in het eerste kwartaal van 2018 verhuizen naar het Horaplantsoen in Ede, het voormalige pand van de Permar. Het Edese bedrijf is op de Niels Bohrstraat uit zijn jasje gegroeid.

Door Diana Kervel

Ede - Martijn Kersing is directeur van Noot Personenvervoer sinds hij in 2006 het bedrijf aankocht: "We hebben al langer uitgekeken naar een geschikte locatie tot we hoorden dat het pand van de Permar beschikbaar kwam. Bedrijven als Werkkracht, BlueView, Woodmill en het Arbeidscentrum blijven er gevestigd. Wij sluiten ons daarbij aan en zijn blij dat dit bedrijven zijn die onze visie delen van maatschappelijk verantwoord ondernemen."


Groeps- en rolstoelvervoer

Noot heeft zich gespecialiseerd in groepsvervoer en rolstoelvervoer. Dagelijks vervoeren zij 10.000 kinderen, ouderen en mensen met een beperking naar school, dagbesteding of bijvoorbeeld zorginstelling. Kersing: "Het bedrijf is opgericht door de heer Noot die zijn dochter met een beperking dagelijks wegbracht en ophaalde. Van andere ouders kreeg hij toen verzoeken hun kinderen ook mee te nemen. Zo is het begonnen."


Communicatie

Voordat de nieuwe huisvesting kan worden betrokken moet er nog veel gebeuren. "Naast de inrichting van kantoren moet er ook een werkplaats gemaakt worden, voorzien van alle mogelijke materialen en gereedschappen." Een goede internetverbinding is ook essentieel geeft Kersing aan: "Wij sturen al onze auto's aan via datacommunicatie en essentiële informatie wordt naar de auto gestuurd. Afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd in automatisering, waaronder een app waarmee ouders hun kind op eenvoudige wijze ziek- en beter kunnen melden. Zodra de melding wordt verwerkt is 30 seconden later het bericht voor de chauffeur beschikbaar. Automatisering maakt kans op fouten kleiner." Toch zijn er altijd onvoorziene situaties. "De code rood die door het KNMI werd afgegeven door de hevige sneeuwval, begin van deze maand, leverde de nodige problemen op door mensen die eerder opgehaald moesten worden. Komend jaar gaan we gebruiken om de puntjes op de i te zetten. We streven er naar om overdag zo weinig mogelijk bussen te hebben staan bij het voormalig gebouw van de Permar op het Horaplantsoen. Dat is voor ons altijd een teken dat de zaken goed gaan", aldus Martijn Kersing van Noot Personenvervoer.

Noot personenvervoer zal begin 2018 verhuizen naar Horaplantsoen 2 in Ede. Tot die tijd zijn ze nog te vinden op Niels Bohrstraat 26.

Meer berichten