Foto: René Aveskamp

Edese golfclub Papendal bestaat veertig jaar

De Edese golfclub Papendal is het achtste lustrumfeest begonnen. Voorzitter Bert van de Akker trakteerde een vol clubhuis op champagne en een speciaal jubileumlogo. Dit jaar is het veertig jaar geleden dat militairen vanuit het Edese garnizoen de basis legden voor de huidige vereniging.

Ede - Indertijd wilde de gemeente Ede niet meewerken aan de plannen voor de oprichting van een golfclub. Reden voor de golflustige officieren om uit te wijken naar het beekdal naast het nationaal sportcentrum Papendal. Daar werd een 9-holes golfbaan aangelegd, op grond van de gemeente Arnhem. Eind jaren zeventig werd de goflbaan met negen holes uitgebreid tot 18 holes. Die liggen in een geaccidenteerd landschap. Dankzij de zandgrond kan er in principe altijd worden gespeeld. Ook bij langdurige regenval die golfbanen op kleigrond dikwijls parten speelt.

Bijna 900 leden telt de Edese GC Papendal, die zich volgens voorzitter Van de Akker kenmerkt door ‘gezelligheid en vriendschap’. Nederlands beste golfster van dit moment, de Arnhemse Anne van Dam, leerde er het spel. Dankzij de directe nabijheid van sportcentrum Papendal wordt de baan in toenemende mate gebruikt door toptalent van de Nederlandse Golffederatie.

Het veertigjarig bestaan van de Edese GC Papendal, de naam reflecteert de herkomst van de oprichters en de fysieke locatie naast het nationaal sportcentrum Papendal, wordt dit jaar met tal van activiteiten gevierd. Ook golfers die geen lid zijn van de vereniging worden hierbii betrokken. Hoogtepunt wordt een feestweek tussen 16 en 23 juni. Leidraad hiervoor is de missie van de vereniging: betaalbaar golfen op een uitstekende baan in een laagdrempelige sfeer.

Meer berichten