Logo edesepost.nl


Op de foto wethouder Willemien Vreugdenhil, Coby Idema, weduwe van de Edese fotograaf met dochter en schoonzoon.  (Foto: Chris Wagter)
Op de foto wethouder Willemien Vreugdenhil, Coby Idema, weduwe van de Edese fotograaf met dochter en schoonzoon. (Foto: Chris Wagter) (Foto: Chris Wagter)

Hommage aan Marten Idema

Het boek Parels van de Edese landschappen is zaterdag gepresenteerd. Het is een hommage aan de dit voorjaar overleden Marten Idema die het gros van de foto's maakte.

Ede - Het boek, gemaakt op initiatief van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en gemeente Ede, beschrijft de vijf landschapstypen in het vrij toegankelijke buitengebied van Ede. Het is een hommage aan de dit voorjaar overleden Marten Idema die het gros van de foto's maakte. Wethouder Willemien Vreugdenhil overhandigde zaterdag het eerste exemplaar.

De gemeente Ede onderscheidt vijf typen landschap: heide- en broekontginningslandschap, engenlandschap, kampenlandschap, veenontginningslandschap en bos- en heidelandschap.
In het boek Parels van de Edese landschappen worden de vijf landschapstypen in het vrij toegankelijke buitengebied van de gemeente Ede beschreven en zichtbaar gemaakt in de vorm van ruim tachtig bijzondere locaties die door de Edese bevolking daarvoor zijn aangedragen uit te lichten.


144 pagina's

Het boek bevat 144 pagina's vol met prachtige foto's, informatieve teksten, interviews met Edese burgers die zich verbonden voelen met het landschap. Plus verhelderende tekeningen, de dichtstbijzijnde fietsknooppunten en routekaarten van de elf Klompenpaden die het Edese grondgebied rijk is.

De landschapsfotografie in het boek is grotendeels van de bekende Edese fotograaf Marten Idema, die in het voorjaar van 2017 vrij plotseling overleed. Hij maakte zo'n 25.000 foto's van Ede en omgeving. Daarmee is dit boek ook een hommage aan zijn manier van kijken naar het landschap dat hem vertrouwd was. De fotoselectie is aangevuld met portretten en foto's van onder andere Hans Dijkstra. De vijftien interviews werden, evenals de tekst- en beeldredactie, verzorgd door Wim Huijser, die onder andere een tweetal boeken over de Klompenpaden maakte.

Verkoopprijs is 16,50 euro. Wilt u het boek bestellen? uitgever@nieuweveluwe.nl of bel 0317-425880.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox