Logo edesepost.nl


Het huidige gebouw van de Koepelschool aan de Oranjelaan.
Het huidige gebouw van de Koepelschool aan de Oranjelaan. (Foto: Danny van Zeggelaar)

Mogelijk stoelendans met scholen Ede-Zuid

Er lijkt een stoelendans aanstaande met scholen in Ede-Zuid. Na jaren praten lijkt er eindelijk een school in de Enka-wijk te komen, en kan de Koepelschool locatie Oranjelaan ook uitkijken naar een verhuizing.

EDE - Hoewel de Enka-wijk inmiddels fors is gegroeid, ontbreekt het nog aan een school. Verschillende pogingen van schoolbesturen om in de wijk een school te beginnen kwamen maar niet van de grond. Een bestaande gebouw verplaatsen naar de Enka-wijk is volgen de gemeente Ede daarom de enige optie.
En dat gaat nu ook gebeuren, zo lijkt het. De Oranje-Nassauschool, een CNS-school die nu nog gevestigd is in een gebouw aan de Anton Mauvestraat, is volgens het gemeentebestuur "een goede optie" om naar de Enka-wijk te verhuizen.
Inmiddels hebben de schoolbesturen in het gebied te kennen gegeven geen bezwaar te hebben tegen de voorgenomen verhuizing. Een belangrijk onderdeel van de procedure die het schoolbestuur ook moet doorlopen is het verkrijgen van de instemming van de ouders van de school. "Zonder de instemming van de ouders kan er geen sprake zijn van een verhuizing. Deze procedure is gaande en de verwachting is dat de raad van toezicht van CNS voor het einde van december een positief besluit heeft genomen. De school wordt waarschijnlijk gevestigd in het Kantingebouw, op het terrein.''

Nieuwe verhuizing

De verhuizing van de Oranje-Nassau maakt de weg dan vervolgens weer vrij voor een nieuwe verhuizing, die van de Koepelschool locatie Oranjelaan. Het bestuur van die school heeft al aangegeven graag naar die school te willen verhuizen, in plaats van een opknapbeurt voor hun gebouw aan de Oranjelaan. Omdat dat gebouw (met gymzaal) vrijkomt, moet de gemeente Ede nog wel een nieuw gymlokaal bouwen. Dat gaat waarschijnlijk ook op het Enka-terrein gebeuren.

Meer berichten

Shopbox