Logo edesepost.nl


Een BHV-oefening in de gevangenis in samenwerking met de brandweer. (Foto: Ferdy de Jonge)
Een BHV-oefening in de gevangenis in samenwerking met de brandweer. (Foto: Ferdy de Jonge) (Foto: Ferdy de Jonge)

BHV-wedstrijd voor gevangenispersoneel

Ede - Het specialistisch trainingscentrum van G4S in Ede is donderdag 7 december het decor voor de derde editie van de BHV-wedstrijd van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Aan de krachtmeting, die enigszins is te vergelijken met brandweerwedstrijden, doen dertien teams van bedrijfshulpverleners van gevangenissen en andere justitiële inrichtingen uit het hele land mee. Zij krijgen de taak om op zo goed en professioneel mogelijke wijze op te treden bij een aantal calamiteiten dat zich in gevangenissen kan voordoen.
Zo moeten de BHV’ers op veilige en adequate wijze een brand blussen, moet een gewonde gedetineerde behandeld worden en moet een afdeling zo snel en efficiënt mogelijk ontruimd worden.


24-uurs bedrijf

Het is voor de derde maal dat de BHV-wedstrijd voor justitiepersoneel wordt gehouden. “Bedrijfshulpverlening is bijzonder belangrijk binnen inrichtingen van DJI”, zegt René Schaap, adviseur veiligheid bij DJI. “We zijn een 24 uursbedrijf met de zorg en verantwoordelijkheid voor bijna 10.000 personen die zijn ingesloten en alle personeel en bezoekers. Constante aandacht voor veiligheid is erg belangrijk in een justitiële inrichting. Dus is een goed georganiseerde bedrijfshulpverlening van groot belang. Stel dat er brand ontstaat of dat een gedetineerde gewond raakt, dan is snel en zorgvuldig handelen van groot belang.”

Meer berichten

Shopbox