Logo edesepost.nl


Het nieuwe gebouw, compleet met toren, is een klassiek ontwerp van architect Born uit Middelharnis en telt 1200 zitplaatsen.
Het nieuwe gebouw, compleet met toren, is een klassiek ontwerp van architect Born uit Middelharnis en telt 1200 zitplaatsen. (Foto: HHG Lunteren)

Hersteld Hervormde Gemeente in Lunteren: Eindelijk samen één dienst bijwonen

Na jarenlange voorbereidingen neemt op zaterdag 16 december de Hersteld Hervormde Gemeente in Lunteren haar nieuwe kerk in gebruik. Hiermee komt eindelijk een einde aan het organiseren van dubbele diensten op zondag.

Lunteren - Vanaf 2006 trekt de kerkelijke gemeente noodgedwongen gescheiden op in haar zondagse erediensten. De omvang van het aantal leden is te groot voor het huidige kerkgebouw aan de Schaepmanstraat. Een luxeprobleem; gelet op de algemene trend van dalend kerkbezoek in Nederland. ''Als kerkelijke gemeente zien we er naar uit om als gehele gemeente samen te komen in de erediensten.''

Halverwege 2016 ging op de hoek van de Westzoom en de Klomperweg de spa de grond in en nu een kleine 1,5 jaar verder is de nieuwe Bethelkerk klaar voor gebruik. Dit is mede gerealiseerd door een trouwe groep vrijwilligers die bij het graaf-, grond- en straatwerk haar mannetje stond.

Het nieuwe gebouw, compleet met toren, is een klassiek ontwerp van architect Born uit Middelharnis en telt 1200 zitplaatsen. In de grote kerkzaal zijn de zitplaatsen rondom de preekstoel geplaatst. Het oog wordt daardoor automatisch gericht op de preekstoel. ''Woordverkondiging is dan ook het belangrijkste element van een kerkdienst en dit komt zo tot uitdrukking.'' Verder zijn er negen zalen in het gebouw, die geschikt zijn voor jeugd- en ouderenwerk. In de nieuwe kerk zal tijdelijk gebruik worden gemaakt van een noodorgel. Begin 2018 hoopt orgelbouwer Van den Heuvel te beginnen met de bouw van een nieuw drieklaviers pijporgel voorzien van 40 stemmen om de gemeentezang te begeleiden. De verwachting is dat dit nieuwe orgel in 2019 gemonteerd in de kerk opgeleverd kan worden.

Tijdens de bouw van de kerk hebben de bezoekers aan de bouwplaats veel gebruik gemaakt van de omliggende straten en parkeerplaatsen. Dit heeft in de nieuwe buurt rondom de kerk voor extra verkeersdrukte geleid. ''Als kerkelijke gemeente zijn we dankbaar dat onze nieuwe buren dit verdragen hebben.''

reageer als eerste
Meer berichten