Logo edesepost.nl


Guido Speelziek houdt een poster omhoog van Rocking Up X-mas Ede. (Foto: José van der Burg)
Guido Speelziek houdt een poster omhoog van Rocking Up X-mas Ede. (Foto: José van der Burg) (Foto: José van der Burg)

Rocking Up X-mas wil inspireren

Het begon vier jaar geleden met zes goedgevulde kerstpakketten voor mensen die het moeilijk hebben. Dit jaar delen ze 250 pakketten uit in vijf steden, waaronder Ede. Rocking Up X-mas wil zowel de ontvangers als de gevers een onvergetelijke kerst bezorgen.

Ede - Guido Speelziek is locatiemanager voor Ede. "Ik hoorde vorig jaar over deze actie. Toen zijn er 125 kerstpakketten uitgedeeld in Amersfoort, Utrecht en Groningen. En ik dacht: "Wat gaaf, zoiets zou ik ook wel willen doen." Dus toen ik twee maanden geleden hoorde dat ze dit jaar met twee steden wilden gaan uitbreiden heb ik eigenlijk gelijk gemaild."

Hij nam contact op met de voedselbank en de sociale wijkteams in Ede. Guido: "Er zijn helaas meer dan voldoende mensen die in aanmerking komen. We zijn echt op zoek naar de mensen die het eigenlijk het hardst nodig hebben. Mensen die een hele zware periode hebben doorgemaakt, of nog steeds doormaken. En dan hopen we dat we die mensen een steuntje in de rug kunnen geven."

"We willen mensen echt een luxe kerstpakket geven waarvan ze zelf een driegangenmenu kunnen maken en een kerstontbijtje hebben. Zodat ze hetzelfde kunnen hebben als jij en ik met onze familie en vrienden meestal met kerst ervaren. We proberen zoveel mogelijk gesponsord te krijgen. Dat lukt behoorlijk alleen niet voor alles. Verder proberen we het pakket ook nog aan te vullen met wat lokale uitjes om ze zo nog wat extra's mee te geven."

Het initiatief kent twee doelen. Natuurlijk de kerstpakketten zelf, maar ook het inspireren van mensen om iets goeds te doen voor een ander. Vandaar dat ze met zoveel mogelijk vrijwilligers samenwerken, aldus Guido. "We verwachten verder niets maar we hopen dat mensen geïnspireerd raken door het meedoen aan deze actie. En hopelijk heeft dat het effect dat ze dat op andere manieren ook gaan doen."


Ontroerd

"Voordat we de pakketten uitdelen eten we eerst samen met alle vrijwilligers en na afloop komen we ook weer samen om alle ervaringen uit te wisselen. Wat ik van voorgaande jaren begreep is dat sommige ontvangers echt ontroerd waren. Maar ook kleine kindjes die begonnen te dansen van "Jee, er zitten kerstkransjes bij."

''Dat je mensen die mooie ervaring kunt meegeven, dat vind ik mooi. Dat ik daar dan een onderdeel van kan zijn."

Via de website www.kerstactie2017.nl kunnen mensen meedoen aan de crowdfunding van dit project. Ook kunnen er zich nog steeds ondernemers melden om te helpen, bijvoorbeeld bij het organiseren van een lokaal uitje.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox