Logo edesepost.nl


De in Bennekom wonende Lars Hogendoorn brengt tijdens Muziek bij de Buren zelfgeschreven kleinkunstliedjes. Vooral licht van toon en maatschappijkritisch. Hij zingt ook een smartlap. Angelique Dijkers stelt daarvoor haar woonkamer beschikbaar. (Foto: Betty van de Bunt).
De in Bennekom wonende Lars Hogendoorn brengt tijdens Muziek bij de Buren zelfgeschreven kleinkunstliedjes. Vooral licht van toon en maatschappijkritisch. Hij zingt ook een smartlap. Angelique Dijkers stelt daarvoor haar woonkamer beschikbaar. (Foto: Betty van de Bunt). (Foto: Betty van de Bunt)

Huiskamerconcert in voorbereiding

Op zondag 10 december kun je in 41 Edese huiskamers genieten van optredens van regionale artiesten. Zij laten hun muziek horen tijdens het festival Muziek bij de Buren. Onder hen de kleinkunstenaar Lars Hogendoorn. Hij treedt op in de woonkamer van de familie Dijkers-Holtus.

Ede - Hogendoorn heeft 'ongelofelijk veel zin' om op zondagmiddag 10 december op te treden bij Muziek bij de Buren. Hogendoorn, die in het dagelijks leven de kost verdient als jurist: "Eens in de zoveel tijd schrijf ik een liedje, wat ik dan thuis op de piano speel. 'Zonde, dat niemand dat hoort', vond mijn vrouw. Daarom zoek ik af en toe een open podium op. Vorig jaar was dat bij Muziek bij de Buren in Wageningen, en dit jaar gebeurt het in Ede."
Zijn gastvrouw Angelique Dijkers biedt hem dat open podium, bij haar thuis. Ze woont met haar gezin aan de De Gaullesingel 61. Tijdens het muziekfestival stelt ze hier haar deuren open voor 3 huiskamerconcerten.

Dijkers kijkt rond in haar woonkamer en denkt na hoe ze de kamer gaat herinrichten. "Uit mijn atelier haal ik lekkere stoelen, en ik verschuif mijn meubilair zodat we een soort bioscoopopstelling krijgen. Een man of 30 past er vast wel in." Het is nog een hele operatie voordat het zover is. "Ik doe het omdat ik van muziek, cabaret en lekker lachen hou. Ik geef graag ook andere mensen de mogelijkheid om te komen kijken. Leuk om wat buren te ontmoeten, ik ga nog flyeren in de straat."
Dijkers heeft erg veel zin in de optredens: "Het wordt gewoon een heel gezellige middag!" Als gastvrouw kan ze niet naar andere optredens. Niet erg, vindt ze: "De optredens hier zijn ook prima om drie keer te horen, het is elke keer weer net anders!" Hogendoorn legt uit: "Ik speel op gehoor en betrek het publiek bij mijn optredens. Zo had ik vorig jaar een dialoog van een half uur met iemand uit het publiek."

Verjaardagslied

Hogendoorn denkt zes liedjes te gaan spelen, waaronder een alternatief verjaardagslied. Waarom mensen naar zijn optreden moeten komen? "Het is een combinatie van humor, maatschappijkritiek en emotie. Het zijn melodieën die blijven hangen." Om dat te bewijzen neemt hij alvast plaats achter de piano en speelt spontaan een paar stemmige liedjes weg.
Voor niets gaat de zon op. Daarom staat er straks bij dit optreden een collectebus in een hoekje. Niet voor de artiest, maar voor de organisatie, zodat ook volgend jaar dit festival weer kan worden opgezet.

Maar eerst wordt het genieten van de 2017-editie. Dijkers knikt als Hogendoorn roept: "Allemaal komen, op zondag 10 december. Dit is zo'n warm en verbindend project.''

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox