Logo edesepost.nl


Daniëlle Cantin, coördinator vernieuwbouw OKC, en Erik Peters, uitvoerder van BAM Bouw & Techniek, geven het startsein. (Foto: Ernst-Jan Brouwer)
Daniëlle Cantin, coördinator vernieuwbouw OKC, en Erik Peters, uitvoerder van BAM Bouw & Techniek, geven het startsein. (Foto: Ernst-Jan Brouwer) (Foto: Ernst-Jan Brouwer)

Tien nieuwe ruime operatiekamers voor Ziekenhuis Gelderse Vallei

Het is een ware 'operatie', het vernieuwbouwproject: Ziekenhuis Gelderse Vallei krijgt 10 nieuwe operatiekamers. Het ontwerp van het nieuwe operatiekamercomplex is ruim en creëert een prettige, lichte sfeer. Na alle voorbereidingen van de afgelopen anderhalf jaar gaat de verbouwing deze week daadwerkelijk van start.

Ede - Met een scalpel en klauwhamer heeft het OK-team samen met het bouwteam het feestelijk startsein gegeven. De hele vernieuwbouw is volgens planning in het najaar 2020 gereed.

Behalve een officieel feestelijk startsein werd met virtual reality een impressie van het nieuwe operatiecentrum gegeven. Het projectteam blikte vooruit op de komende 3 jaar waarin wordt gebouwd pal naast de plek waar de huidige operatiekamers zijn. Het bouwproject wordt heel toepasselijk een 'ingewikkelde operatie' genoemd omdat in 8 fasen, op en naast de plek waar geopereerd wordt, steeds een deel wordt opgeleverd. Er is daarom drie jaar voor uitgetrokken. Vooral de steriele werkomgeving en luchtbehandeling zal steeds met de grootste zorg worden gerealiseerd.
In het hart van het operatiekamercomplex komen de nieuwe operatiekamers. Een team van BAM Bouw en Techniek-regio Oost, in nauwe samenwerking met het voltallige OK-team, gaat hier mee aan de slag.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox