Logo edesepost.nl


Tienerkoor, één van de uitvoerende koren
Tienerkoor, één van de uitvoerende koren (Foto: S. Mehrer)

Kerstcantates Bach door jonge mensen

Zaterdag 16 december om 20.15 uur worden de Kerstcantates 1, 2 en 3 uit het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach uitgevoerd in Cultura door leerlingen en solisten van de Koorschool Midden - Gelderland. Zij worden begeleid door het professionele Muidens Ensemble en het geheel staat onder leiding van Albert Wissink.

Ede - Voor veel muziekkenners is het Weihnachtsoratorium de kerstmuziek bij uitstek met een stralende boodschap van de geboorte, van vrede en nieuw licht en met hartverwarmende muziek.

De Koorschool voert de eerste drie cantates uit, dus de èchte kerstcantates. Bach schreef in het totaal zes cantates voor de periode van Eerste Kerstdag tot en met de eerste maand van het nieuwe jaar, gebundeld onder de noemer Weihnachtsoratorium.

Deze eerste drie cantates vertellen het verhaal voor 1e, 2e en 3e kerstdag: de aankondiging en geboorte, de jubelzangen van de engelen en de komst van de herders. Dreunende pauken en spetterende trompetten, snelle loopjes in de violen, grootse ritmische koorwerken, lyrische aria’s en sfeervolle koralen illustreren het geheel.

En dit allemaal gezongen door de leerlingen van de Koorschool in de leeftijd van 8 tot 28 jaar en door eigen (oud-)leerlingen als solisten. Uniek voor ons land.

De Koorschool is een zang- en kooropleiding voor kinderen en jongeren van 4 tot 30 jaar. Naast concerten met een breed eigen repertoire voor de verschillende leeftijdskoren voert men regelmatig grote werken uit met alle leerlingen vanaf 8 jaar. Na de Messiah van G.F. Handel met kerst 2016, de Mattheuspassie van J.S. Bach op Goede Vrijdag, The armed Man van K. Jenkins is nu het Weihnachtsoratorium aan de beurt.

Al een aantal jaren wordt de Koorschool gevraagd de grootse koorwerken als The Messiah van G.F. Handel en het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach uit te voeren in de landelijke serie Proefkamermuziek, waarin alleen professionele musici acte de présence geven, zoals het Nederlands Kamerkoor, en dat ook Cultura als een van haar theaters kent.

Om 19.30 uur is er voor wie wil een korte inleiding op de cantates en na afloop een glas glühwein. Kaarten zijn uitsluitend te bestellen via Cultura, Ede, toegangsprijs 25 euro. Voor relaties van de Koorschool 15 euro, code op te vragen via info@koorschoolgelderland.nl.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox