Logo edesepost.nl


Leo van Essen is sinds 3,5 jaar eigenaar van Restaurant De Baron van Ede. "Ons restaurant is onze passie en ons leven. Als we een avond vrij zijn, gaan we graag uiteten."
Leo van Essen is sinds 3,5 jaar eigenaar van Restaurant De Baron van Ede. "Ons restaurant is onze passie en ons leven. Als we een avond vrij zijn, gaan we graag uiteten." (Foto: Ester Wormgoor)

Estafette van Ede: Leo van Essen: 'Molenstraat kan veel veiliger'

In de 'Estafette van Ede' wordt om de week een min of meer bekend gezicht van het Edese centrum geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een ander. Deze week is Leo van Essen aan de beurt.

Door Ester Wormgoor

Naam: Leo van Essen.

Geboren: 28 september 1971 in Lunteren. Ik heb mijn hele leven in Ede gewoond.

Woonplaats: Ede.

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Gelukkig getrouwd met Sladjana. Volgend jaar alweer 25 jaar. Vooruitlopend daarop hebben we afgelopen zomer een rondreis naar Las Vegas gemaakt. Een soort tweede honeymoon.

Opleiding: Consumptieve technieken.

Huidige beroep: Ondernemer, sinds 3,5 jaar eigenaar van Restaurant De Baron van Ede.

Verder actief: Ik werk tachtig uur per week. Ons restaurant is onze passie en ons leven. Vroeger sportte ik veel, maar daar heb ik nu geen tijd meer voor. Als we een avond vrij zijn, gaan we graag uiteten.

Favoriete cd/muziek: Ik hou enorm van de Dire Straits en dan met name Sultans of Swing. Geweldig die gitaren, vooral live.

Gelooft in: Karma. Ik geloof dat als je iets goeds doet voor een ander, het dubbel terugkomt.

Heeft een hekel aan: Onrecht en mensen die het achter de ellenbogen hebben.

Lelijkste plekje in Ede: Mag ik dat veranderen in het gevaarlijkste plekje? Dat is de Molenstraat, een snelweg dwars door het centrum. En dat terwijl het met een kleine aanpassing zoveel veiliger kan worden. Het doorgaande verkeer kan zo onder de weg door geleid worden. De parkeergarage ligt er al. Betrek de ondernemers bij het Marktplein en maak er een gezellig parkje tussen. En dan heb je gelijk antwoord op de vraag wat het mooiste plekje van Ede zou kunnen zijn.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox