Edwin Koelewijn is eigenaar van Koel Optics. "Alles om ons heen is energie. Als je ergens energie insteekt, komt het er ook weer uit."
Edwin Koelewijn is eigenaar van Koel Optics. "Alles om ons heen is energie. Als je ergens energie insteekt, komt het er ook weer uit." (Foto: Ester Wormgoor)

Estafette van Ede: 'Cabrioclubje met ondernemers'

In de 'Estafette van Ede' wordt iedere week een min of meer bekend gezicht van het Edese centrum geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een ander. Deze week is Edwin Koelewijn aan de beurt.

Door Ester Wormgoor

Naam: Edwin Koelewijn.

Geboren: 1 december 1967 in Portugaal, vlakbij Rotterdam.

Woonplaats: Ede.

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Verliefd op Diane. We wonen sinds vier jaar samen. Diane is audicien en ik ben opticien. Ik heb drie heel leuke zoons: Bart, Lex en Thijs.

Opleiding: Van optometrist tot contactlensspecialist.

Huidige beroep: Opticien, contactlensspecialist en ondernemer natuurlijk. Eigenaar van Koel Optics.

Verder actief: Ik squash en ben penningmeester bij de VvE van het appartement waar wij wonen. Wij genieten zoveel mogelijk van het leven. Spreken met vrienden af, proberen wekelijks naar de sauna te gaan en gaan graag op vakantie. Met een aantal ondernemers van het Edese centrum hebben we een cabrioclubje. We organiseren regelmatig een tochtje met de cabrio.

Favoriete cd/muziek: Ik hou van muziek en ben sinds vorig jaar weer op vinyl overgegaan. Heerlijk plaatjes draaien. Van rock, country, jazz en soul tot een Franse chanson.

Gelooft in: Energie. Alles om ons heen is energie. Als je ergens energie insteekt, komt het er ook weer uit.

Heeft een hekel aan: Onrecht vind ik moeilijk.

Lelijkste plekje in Ede: Ik mis authentiek Ede, de oorspronkelijke gevels en het groen. Ik zou het centrum graag het dorpse karakter teruggeven. Ik ben blij dat daar door de gemeente nu serieus naar gekeken wordt.

Mooiste plekje in Ede: De Bospoort, daar proef je de historie van Ede.

Meer berichten
Shopbox