Johan Boelema, interim directeur, ziet de toekomst positief in ondanks het slechte rapport (foto: Eline Lieftink)
Johan Boelema, interim directeur, ziet de toekomst positief in ondanks het slechte rapport (foto: Eline Lieftink) (Foto: Eline Lieftink)

Slecht nieuws: Beatrixschool zeer zwak

De Koningin Beatrixschool in de Maandereng heeft te horen gekregen dat zij een 'zeer zwakke' school zijn. Het onderwijsrapport van de Inspectie van het Onderwijs laat zien dat de school hard aan de slag moet de komende tijd.

Door Eline Lieftink

Ede - Johan Boelema, interim directeur sinds afgelopen augustus, laat weten niet geschrokken te zijn van het rapport. Boelema: "Ik ben hoopvol voor de toekomst, er zijn dingen die beter moeten, maar er is ook veel dat al heel goed gaat. Daarnaast, als je een zeer zwakke school bent, betekent dat niet dat je ook zeer zwakke docenten hebt."


Niet meer relevant

De klachten van de inspectie liggen vooral op het terrein van het onderwijsproces, kwaliteitszorg en de onderwijsresultaten. Aan het schoolklimaat ligt het niet, de school is zeer veilig en de kinderen gaan met plezier naar school is in het rapport te lezen. Waardoor de school in deze situatie terecht is gekomen is volgens Boelema niet meer relevant. "Het is vooral belangrijk dat we nu de goede kant opgaan."


Nieuwe directeur

Er zijn geen kinderen van school gehaald, wel hebben ouders veel vragen. Daarmee kunnen ze bij Boelema terecht. "Ouders zijn blij dat we alles duidelijk vertellen, maar er zijn ook vragen over de toekomst. Ik werk maar één jaar op deze school en ouders willen weten of na dat jaar ook de goede koers behouden blijft. De procedure voor het vinden van een nieuwe directeur zal daarom extra zorgvuldig gebeuren." vertelt Boelema.


Behoeften

Het komende jaar moet de school zorgen dat de leerlingen meer leren en dat de kwaliteit van het onderwijs verbetert. Over één jaar zal de inspectie de school opnieuw beoordelen. De leerkrachten van de basisschool zijn niet ontmoedigd door het rapport. "We nemen geen slachtofferrol aan en we gaan er voor. We gaan meer inspelen op de behoeften en het niveau van de kinderen. Binnen één of twee jaar zijn we gewoon een goede school." verzekert Boelema.

Meer berichten
Shopbox