Camping De Wije Werelt is overgenomen door Europarcs.
Camping De Wije Werelt is overgenomen door Europarcs.

EuroParcs nieuwe eigenaar van camping Wije Werelt

Een familiebedrijf zijn is ook dat je een geschiedenis kunt tonen, aldus EuroParcs. Met de aankoop van camping De Wije Werelt is de cirkel rond voor het familiebedrijf. Hiermee keert de onderneming terug naar haar wortels.

Otterlo - Want in Otterlo, daar begon het voor het bedrijf dat inmiddels elf resorts in Nederland en één op Bonaire in eigendom heeft. ''Onze grootvader is daar in de jaren zestig begonnen met de verkoop van stacaravans en chalets", vertelt Wouter Vos die samen met zijn broer Wim de derde generatie van het familiebedrijf Europarcs vormt. ''Onze vader heeft in Otterlo het vak geleerd, heeft vanuit daar het bedrijf uitgebreid. En ik en mijn broer zijn weliswaar in Apeldoorn opgegroeid, maar we kwamen nog vaak in Otterlo. We hebben heel vaak in de tuin van onze grootouders en de omliggende bossen als kind gespeeld. We kwamen toen ook vaak op De Wije Werelt. Het huis van onze grootouders grensde zowat aan dat van de camping."

Wim Vos: ''Wij gaan nu als nieuwe eigenaren door op de weg die de familie Prangsma is ingeslagen. We willen meer vakantiehuizen bouwen in een stijl die past in de tradities van de Veluwe."

Camping De Wije Werelt heeft alle vaste gasten schriftelijk via een nieuwsbrief over de verkoop ingelicht. EuroParcs denkt in het voorjaar de eerste nieuwe vakantiewoningen op te leveren.

Meer berichten
Shopbox