Alexandra Slotboom stopte met roken en showt haar nieuwe jas. 'Mijn man Wilco heeft mij flink beloond.'
Alexandra Slotboom stopte met roken en showt haar nieuwe jas. 'Mijn man Wilco heeft mij flink beloond.' (Foto: Ester Wormgoor)

Geslaagd met Stoptober: 'Door mijn man beloond met een nieuwe jas'

Dertig dagen geleden ging Alexandra Slotboom de uitdaging aan om tijdens Stoptober één maand niet te roken, met het eigenlijke doel om helemaal te stoppen en straks geen rokende oma te zijn. Hoe gaat het nu met haar?

Door Ester Wormgoor

Ede - Trots showt zij haar nieuwe jas. "Een hele dure, mijn man Wilco heeft mij flink beloond", lacht Alexandra. "Reken maar uit, een pakje sigaretten kost tegenwoordig acht euro en ik rookte meer dan een pakje per dag."

Een maand geleden reageerde Alexandra op een oproep van De Edese Post dat zij best een maand gevolgd wilde worden bij haar poging om te stoppen met roken. "Als extra steuntje in de rug. Je wilt tenslotte niet met je billen bloot voor heel Ede", zei ze nog. Twee weken geleden vertelde ze hoe vreselijk moeilijk ze het vond, maar ze hield het vol.

"Ik zit nog steeds voortdurend in een tweestrijd en merk er nog weinig van dat ik gestopt ben. Behalve dan dat ik de hele dag kribbig ben, ik heb voortdurend zin om te eten en poets en brei me suf om maar bezig te zijn. Mijn arme gezin heeft het maar zwaar." De maand is nu bijna voorbij, ga je door? "Ja, ik moet er niet aan denken om weer te moeten stoppen. Ik ben met de acupunctuur gestopt. Ik kijk nog niet te ver vooruit. In februari word ik oma, dus februari wordt mijn volgende doel. Dat moet gewoon lukken." Hou vol Alexandra.

Meer berichten
Shopbox