Logo edesepost.nl


Foto: Danny van Zeggelaar

Coming-Outdag in Ede: 'Plek voor iedereen?'

Het is vandaag Coming-Outdag en dus grijpen de leden van GroenLinks in Ede dat aan om aandacht te vragen voor de rechten van lhbt'ers, ook in Ede. Vanavond is er daarom een 'Regenboogcafé' in cafe Substitute op het Museumplein.

Door Danny van Zeggelaar

EDE - Eigenlijk vreemd, vindt fractievoorzitter Ellen Out van GroenLinks. De provincie Gelderland is een 'regenboogprovincie', waardoor de provincie veel doet aan de acceptatie van lhbt'ers, dus homo's, lesbiennes, biseksuelen, transgenders enzovoort. Maar in Ede, de provincie Gelderland, komt de regenboogvlag niet te hangen. "Terwijl het toch een heel belangrijk symbool is", zegt Out. "Het is gebleken dat in andere gemeenten waar regenboogvlaggen worden opgehangen, de homogemeenschap zich opgelucht, erkend en gezien voelde." Eerder werd een voorstel om de regenboogvlag in Ede op te hangen, door de raad afgeschoten.
Dus heeft GroenLinks zelf maar een regenboogvlag aangeschaft (zie foto), in aanloop naar het Regenboogcafé. "We willen uitstralen dat iedereen bij ons welkom is", zegt Out. "Of je nou homo, lesbisch of wat dan ook bent. Je bent welkom. Want er moet voor iedereen in Ede een plek zijn en iedereen moet zich in Ede vrij en veilig voelen."
Het gratis Regenboogcafé begint om 19.30 uur in de Substitute op het Museumplein. Out: "Ik roep iedereen op die zich geroepen voelt te komen."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox