Logo edesepost.nl


Vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers, onderwijs en overheid gingen met elkaar in gesprek.
Vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers, onderwijs en overheid gingen met elkaar in gesprek.

Event arbeidsmarkt FoodValley goed bezocht

Ruim 70 vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers, onderwijs en overheid uit de regio FoodValley gingen donderdag 5 oktober met elkaar in gesprek bij werkgever Plantion in Ede. Centraal stond het optimaliseren van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt in de regio FoodValley.

Ede - Tijdens twee verschillende workshops werd het publiek meegenomen in de wereld van generatie Z en in het innovatietraject van de provincie Gelderland. Nina Hoek van Dijk van Jong & Je Wil Wat, gaf een inkijkje in het gedrag van jongeren op de werkvloer en tips over hoe alle generaties elkaar kunnen begrijpen en aanvullen.
De provincie Gelderland lichtte haar open innovatietraject toe 'Een duurzame economie: Anders leren en werken, hoe dan?' Innovatie ideeën maken kans op een subsidie van de provincie.
De dagvoorzitter zorgde voor een levendige discussie tussen Willemien Vreugdenhil, voorzitter arbeidsmarktregio FoodValley, Stella Efdé, directeur Pantarijn namens de onderwijskolom en Wim van den Brandt namens de werkgevers.
Duidelijk werd dat de aanwezigen de ambitie van een optimale functionerende arbeidsmarkt in Foodvalley onderstrepen. Bij het verwezenlijken van deze ambitie hebben de overheid, ondernemers en het onderwijs elkaar hard nodig. Belangrijk is het nu dat de plannen omgezet worden in concrete uitvoering.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox