Logo edesepost.nl


Nog wat verbouwereerd staan de juffen te genieten van de verrassing. (Foto: Jenneke Luhulima)
Nog wat verbouwereerd staan de juffen te genieten van de verrassing. (Foto: Jenneke Luhulima)

Geen staking, wél feest op de Kraats in Bennekom

Terwijl donderdag talloze juffen en meesters het werk neerlegden en in Den Haag demonstreerden, bleef een klein deel van de basisscholen open. Zo ook de School met de Bijbel 'de Kraats'. "Juist op de 'Dag van de Leraar' wilden wij er zijn voor onze kinderen", zegt directeur Wilma Petersen.

Bennekom - Het idee om de school open te houden, was een gezamenlijk besluit, vertelt Wilma. Toch is er op school begrip voor de staking: "We staan achter de doelen van deze staking. Ook wij willen graag kleine groepen houden en hoewel ons dat nu lukt vanuit eigen financiering, zijn onze middelen niet onbeperkt. Daarom hebben we de petitie ondertekend die door onze stakende collega's is overhandigd."

Niet alleen de grootte van de klassen, ook voor de werkdruk werd aandacht gevraagd. Dat begrijpt Wilma. "Die is inderdaad hoog. Maar je kunt ook zelf iets doen. Binnen onze school werken we aan werkdrukverlichting door bijvoorbeeld effectief te vergaderen en voor organisatorische zaken de mail te gebruiken."

Was donderdag 5 oktober dan een gewone schooldag op de Kraatsschool? Zeker niet! De kinderen hadden thuis, zonder dat de leerkrachten dat wisten, een mooie tekening gemaakt voor hun meester of juf.

Al die kunstwerken werden opgehangen in de gymzaal. De leerkrachten werden toegezongen, ze kregen een cadeautje en er was taart.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox