Logo edesepost.nl


Wethouders Van Huijstee en Weijland en directeuren Poelert en Hopster spelen een potje tafelvoetbal.
Wethouders Van Huijstee en Weijland en directeuren Poelert en Hopster spelen een potje tafelvoetbal. (Foto: Ester Wormgoor)

Ontmoetingscentrum Stadspoort geopend

Ontmoetingscentrum Stadspoort Cultura Malkander is afgelopen maandag geopend met een wedstrijdje tafelvoetbal tussen wethouder Harry van Huijstee en directeur Cultura Gerry Poelert en wethouder Johan Weijland en directeur Malkander Judith Hopster.

Ede - "Met alle digitale ontwikkelingen is de functie van de bibliotheek de afgelopen jaren flink veranderd. Er worden minder papieren exemplaren uitgeleend en de uitleen van e-books neemt juist toe. De behoefte aan een fysieke plek om elkaar te ontmoeten bestaat volgens Judith Hopster en Gerry Poelert nog steeds. "Een plek waar je je kunt ontwikkelen, een boek kunt lezen of rustig een krantje kunt doorbladeren. Maar ook een plek waar je samen met wijkbewoners kunt koken, een kopje koffie kunt drinken of een potje biljart of een tafelvoetbal speelt. In dit nieuwe ontmoetingscentrum op de Stadspoort komen al deze activiteiten samen." "Een jaar geleden was de Stadspoort een winkelcentrum met veel leegstand. Nu is het een bruisende plek", zo vinden de wethouders. "We hebben samen met buurtbewoners en professionals iets gecreëerd dat van grote waarde is voor de wijk." Het nieuwe ontmoetingscentrum is voor en door bewoners van de Maandereng en de Rietkampen en komt ter vervanging van de buurtcentra De Maanen en 't Riet.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox